Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουσουλμάνα Παλαιστίνια απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να βγάλει τη μαντίλα

Μουσουλμάνα Παλαιστίνια απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να βγάλει τη μαντίλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δήμαρχος του Λουκενβάλντε, μιας περιοχής του Βραδεμβούργου, απέλυσε μια δόκιμη μουσουλμάνα που αρνήθηκε να αποχωριστεί τη μαντίλα της, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Η 48χρονη γυναίκα είχε προσληφθεί μέσω ενός προγράμματος με την ονομασία “Προοπτικές για τους πρόσφυγες”.

Η μουσουλμάνα επρόκειτο να δουλέψει για έξι εβδομάδες στο δημαρχείο, κάτι όμως που τελικώς δεν θα συμβεί. Κι αυτό καθώς απολύθηκε μόλις την πρώτη της μέρα στη δουλειά, όταν αρνήθηκε να βγάλει τη μαντίλα που φορούσε στο κεφάλι της, λέγοντας πως δεν θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο παρουσία ανδρών.

Η δήμαρχος Ελίζαμπεθ Χέρτζογκ δεν έχασε χρόνο και απέλυσε άμεσα την Παλαιστίνια, δηλώνοντας πως το να φορά κανείς μαντίλα στον χώρο εργασίας καταπατά την θρησκευτική ουδετερότητα του ίδιου του δημαρχείου.

“Η ισλαμική μαντίλα εκφράζει θρησκευτική κοσμοθεωρία”

“Η ισλαμική μαντίλα εκφράζει θρησκευτική κοσμοθεωρία” δήλωσε δήμαρχος στα τοπικά Μέσα. Ομολόγησε πως το δημαρχείο θα έπρεπε να της είχε τονίσει την συγκεκριμένη υποχρέωση πριν την προσλάβει, ενώ ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα θα γίνεται η σχετική ενημέρωση στις μουσουλμάνες.

Η εν λόγω απόλυση πάντως έγινε αντικείμενο κριτικής από εκπρόσωπο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. Ο Σβεν Πέτκε σημείωσε πως “δεν υπάρχει νομικό έδαφος για μια τέτοια απόφαση, καθώς το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο έχει παλιότερα αποφασίσει πως συγκεκριμένα αντικείμενα ή ρουχισμός θρησκευτικής φύσης, δεν θα πρέπει να θεωρούνται πρόβλημα.”

Την απόφαση της δημάρχου, δεν έχασε ευκαιρία να επαινέσει το ακροδεξιό κόμμα τονίζοντας πως “αν δεν επιτρέπεται ο σταυρός στους διαδρόμους του δημαρχείου, οι μουσουλμάνοι δεν θα πρέπει να έχουν ειδική μεταχείριση. Αξίζει σεβασμός και όχι κριτική στην απόφαση της Δημάρχου” είπε ο εκπρόσωπός του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr