Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Ο Ραχόι φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση

Ισπανία: Ο Ραχόι φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον ίδιο είναι περισσότερο «μια ευχή παρά μια πραγματικότητα», λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ισπανικής κάτω βουλής, την Τρίτη 30 Αυγούστου, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης στην Ισπανία παραμένει σήμερα περισσότερο μια ευχή παρά μια πραγματικότητα», επισήμανε ο κ. Ραχόι σε συνεδρίαση με στελέχη του κόμματός του στην γενέτειρά του, Γαλικία.

Το Λαϊκό Κόμμα επικράτησε στις εκλογές του Ιουνίου, συγκεντρώνοντας 137 έδρες εκ των 350 και ο Μαριάνο Ραχόι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα συγκεντρώσει 170 ψήφους: των συντηρητικών, των κεντρώων φιλελεύθερων του κόμματος Ciudadanos και των ψήφων του περιφερειακού κόμματος Ένωσης των Καναρίων Νήσων. Υπολείπονται έξι για την απόλυτη πλειοψηφία.

Δεν θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα παραμείνει στην εξουσία παρά μόνο στη περίπτωση που οι Σοσιαλιστές απόσχουν κατά τη διεξαγωγή της δεύτερης ψηφοφορίας για την παροχή εμπιστοσύνης, όπου απαιτείται μονάχα η απλή πλειοψηφία.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ αντιτίθεται σε μια δεύτερη κυβέρνηση υπό τον Μαριάνο Ραχόι, καταλογίζοντάς του ότι η θητεία που σημαδεύτηκε από πολιτικές λιτότητας και διαφθορά.
Πηγές των Σοσιαλιστών, ωστόσο, αναφέρονται, τους τελευταίους μήνες, στο ενδεχόμενο μιας απόφασης «αποχής της τελευταίας στιγμής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr