Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι PKK: Σκοτώσαμε 118 Τούρκους αστυνομικούς στην Τσίζρε

Κούρδοι PKK: Σκοτώσαμε 118 Τούρκους αστυνομικούς στην Τσίζρε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το γραφείο Τύπου του HPG, του ένοπλου βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον Κούρδο αντάρτη που πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στις 26 Αυγούστου, ανατινάζοντας το αρχηγείο της τουρκικής Αστυνομίας στην τουρκοκρατούμενη κουρδική πόλη Τσίζρε, στην τουρκοκρατούμενη κουρδική επαρχία Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν).

Το HPG ενημερώνει ότι το συγκρότημα κτιρίων που δέχτηκε την επίθεση στέγαζε το αρχηγείο της τοπικής Αστυνομίας, το Κυβερνείο, τη διεύθυνση των τουρκικών ΜΑΤ και τα γραφεία της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT.

Στο κτίριο αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, σχεδιάστηκε και από εκεί εκτελέστηκε η σφαγή των αμάχων στην Τσίζρε, πριν μερικούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οδομαχιών των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας Πολιτών (YPS).

Ο γκερίλα (αντάρτης) Μουσταφά Ασλάν, με αντάρτικο ψευδώνυμο Φιράτ Πιρσούς, είναι ο άνδρας που πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με ένα φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά.

Πραγματοποίησε την επίθεση τόσο ως απάντηση στην απομόνωση του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν όσο και στη μνήμη των πολιτών της Τσίζρε που σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό πριν μερικούς μήνες.

Το όχημα – βόμβα ανατινάχτηκε στον κήπο των δύο κτιρίων που στέγαζαν τη διεύθυνση των τουρκικών ΜΑΤ. Εκεί υπήρχε στρατώνας όπου διέμεναν 280 αστυνομικοί.

Αυτά τα δύο κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς και κατεδαφίστηκαν, ενώ πήρε φωτιά και το οπλοστάσιο της Αστυνομίας και αυτός είναι ο λόγος που η πυρκαγιά έκανε να σβήσει τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG, 60 οχήματα της τουρκικής Αστυνομίας που ήταν παρκαρισμένα στον υπαίθριο χώρο καταστράφηκαν.

Σύμφωνα πάντα με τους Κούρδους, από την επίθεση σκοτώθηκαν 118 Τούρκοι αστυνομικοί και 152 τραυματίστηκαν. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις τουρκικές απώλειες στα κτίρια της MIT και του Κυβερνείου.

Οι τουρκικές Αρχές από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 11 αστυνομικοί και τραυματίστηκαν 78. Αντιλαμβάνεστε ότι οι απώλειες που δίνουν οι Κούρδοι με εκείνες που δίνει το τουρκικό κράτος δεν “συναντιούνται” πουθενά.

kourdos_antartis Ο εικονιζόμενος Κούρδος αντάρτης Μουσταφά Ασλάν, με αντάρτικο ψευδώνυμο Φιράτ Πιρσούς, είναι ο άνδρας που πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας στο αρχηγείο της τουρκικής Αστυνομίας στην πόλη Τσίζρε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr