Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν με βόμβες διασποράς το κουρδικό καντόνι της Εφρίν

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν με βόμβες διασποράς το κουρδικό καντόνι της Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρό βομβαρδισμό στο κουρδικό καντόνι της ΕφρίνΑφρίν) στη βορειοδυτική άκρη της Συρίας, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANHA αλλά και αναφορές μιντιακών ακτιβιστών στο Twitter, οι Τούρκοι βομβαρδίζουν την Εφρίν με βόμβες διασποράς.

Οι Τούρκοι σφυροκοπούν το συνοριακό χωριό Τσέκλα (Ceqla) και συγκεκριμένα προσπαθούν να καταστρέψουν τις οχυρωματικές θέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Την Τρίτη οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν ότι συμφωνήθηκε κατάπαυση πυρός μεταξύ του τουρκικού στρατού εισβολής στη Συρία και των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που μάχονταν από τις 24 Αυγούστου στη δυτική όχθη του Ευφράτη στην περιοχή της Τζαραμπλούς.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συμφωνήσει καμία εκεχειρία με τους Κούρδους ή τους Άραβες συμμάχους τους, που συμμετέχουν στις SDF. Προφανώς αυτή ήταν και η προαναγγελία του βομβαρδισμού που εξαπολύθηκε στην Εφρίν και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Να σημειωθεί ότι στο καντόνι της Εφρίν οι Κούρδοι φιλοξενούν περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες δίχως να λαμβάνουν καμία χρηματοδότηση, όπως απαιτεί ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες που κρατά ο ίδιος.

map_north_aleppoΠολεμικός χάρτης της βόρειας επαρχίας του Χαλεπιού: Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο – Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, με πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), με κόκκινο η κυβέρνηση, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και με μοβ η τουρκική κατοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr