Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι συνέλαβαν την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Λίντσεϊ Σνελ

Οι Τούρκοι συνέλαβαν την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Λίντσεϊ Σνελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια Aμερικανίδα δημοσιογράφος συνελήφθη στις αρχές του Αυγούστου στην Τουρκία και αντιμετωπίζει δίωξη για «παραβίαση στρατιωτικής ζώνης» μετά τη φυγή της από τη Συρία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, η Λίντσεϊ Σνελ (Lindsey Snell) συνελήφθη την 6η Αυγούστου και Αμερικανοί διπλωμάτες την επισκέφθηκαν την 26η Αυγούστου.

Η δημοσιογράφος έχει ως έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και δουλεύει για διάφορα δυτικά ΜΜΕ, όπως τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα MSNBC και ABC και ο ιστότοπος Vice News.

Στον λογαριασμό της στο Facebook η δημοσιογράφος αναφέρει ότι κατάγεται από τη Ντεϊτόνα Μπιτς της Φλόριντας και ότι πήρε το πτυχίο της από το πανεπιστήμιο της Φλόριντας το 2005.

Στις τελευταίες δημοσιεύσεις της στο Twitter και το Facebook, με ημερομηνία 5η Αυγούστου, η Σνελ ανέφερε ότι φυλακίστηκε για δέκα ημέρες από τζιχαντιστές του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα) στη Συρία πριν διαφύγει με τη βοήθεια «ενός γενναίου άνδρα με μοτοσικλέτα».

Στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι μπόρεσε να καταγράψει την αιχμαλωσία της καθώς οι δεσμώτες της την άφησαν να κρατήσει το κινητό της τηλέφωνο.

lindsey_snell

Ωστόσο δεν κάνει καμιά αναφορά στην επιστροφή της την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε πως η Σνελ κρατείται αυτή τη στιγμή σε μια φυλακή στην επαρχία Χατάι.

Η Χατάι είναι παραλιακή επαρχία της νότιας Τουρκίας με πρωτεύουσά της την Αντιόχεια.

Άνδρες του τουρκικού στρατού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών για να ελέγχεται η ροή μαχητών και όπλων στην εμπόλεμη ζώνη.

Διαβάστε τι σας γράφαμε για τις αποκαλύψεις της Λίντσεϊ Σνελ πριν ένα χρόνο: Αμερικανίδα δημοσιογράφος: Τζιχαντιστές από κάθε φράξια έχουν περάσει στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr