Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι χτύπησαν τους κατοίκους της Κόμπανι στη Συρία – Δεκάδες τραυματίες

Οι Τούρκοι χτύπησαν τους κατοίκους της Κόμπανι στη Συρία – Δεκάδες τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός χτύπησε την Παρασκευή Κούρδους διαδηλωτές, κατοίκους της πόλης Κόμπανι στη βόρεια Συρία.

Οι πολίτες διαμαρτύρονταν για την εισβολή του τουρκικού στρατού στα κουρδικά εδάφη της Συρίας, στην περιοχή της Κόμπανι, για την οικοδόμηση συνοριακού τείχους.

Το συνοριακό τείχος οι Τούρκοι αποφάσισαν να το χτίσουν σε ξένο έδαφος και όχι σε δικό τους, διότι πιστεύουν ακράδαντα πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ενάντια σε κάθε διεθνή νομιμότητα.

Με κανόνια νερού και δακρυγόνα αλλά και πυρά, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στους κατοίκους της Κόμπανι που υπερασπίζονταν ειρηνικά και άοπλα τα εδάφη τους ενάντια στην τουρκική καταπάτηση.

kobane2 Κούρδοι διαδηλωτές έσβηναν τα τουρκικά δακρυγόνα με κουβάδες νερό.

“Το τουρκικό καθεστώς, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και πιο συγκεκριμένα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, εδώ και λίγες μέρες και με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της περιοχής της Ροζάβα στο εσωτερικό της Συρίας. Σήμερα το πρωί, ο τουρκικός στρατός έφτασε στο σημείο να επιτεθεί ακόμη και στο μαρτυρικό Κόμπανι, την πόλη-σύμβολο στον αγώνα εναντίον της ISIS, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα του σοσιαλιστικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και συνεχίζει:

“Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα μέτρα και να πιέσει το τουρκικό καθεστώς να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον της περιοχής μας και του λαού μας που δίνει ένα σκληρό και πετυχημένο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και έχει ήδη, με τις εκατοντάδες των μαρτύρων του, πληρώσει το βαρύ τίμημα”.

Πολλοί κάτοικοι της Κόμπανι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς από τα κανόνια νερού.

kobane3

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν και πυρ πάνω στους αμάχους. Μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν ότι υπάρχει ένας Κούρδος άμαχος νεκρός και 44 τραυματίες από την τουρκική καταστολή.

Η Κόμπανι είναι η πόλη σύμβολο της αντίστασης στο Ισλαμικό Κράτος.

Πολιορκήθηκε από τους τζιχαντιστές από τις 13 Σεπτεμβρίου 2014 έως τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Στην Κόμπανι το Ισλαμικό Κράτος υπέστη την πρώτη του ήττα. Περισσότεροι από 2.000 τζιχαντιστές, η τότε “αφρόκρεμα” της οργάνωσης, σκοτώθηκαν στην πολιορκία.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους έχασαν κοντά στους 800 άνδρες και γυναίκες υπερασπιστές της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr