Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν στη Συρία Κούρδους που δεν τους επιτίθενται

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν στη Συρία Κούρδους που δεν τους επιτίθενται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον έξι μέλη των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας στη βόρεια Συρία σκότωσε το τουρκικό πυροβολικό μετά από βομβαρδισμό στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα) την Τετάρτη.

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τις κουρδικές δυνάμεις στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι και να τραυματιστούν ακόμα 10 Κούρδοι των αστυνομικών δυνάμεων ασφαλείας.

Αναφορές επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν και νεκροί πολίτες από τον βομβαρδισμό που είχε στόχο την περιοχή Σουρκέχ, στη βόρεια ύπαιθρο της Εφρίν, στα βορειοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού.

Σε άλλο περιστατικό, σκοτώθηκε ένας Κούρδος μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), του στρατού των Κούρδων της Συρίας, και ένας ακόμα τραυματίστηκε όταν οι Τούρκοι χτύπησαν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν Κούρδοι μαχητές στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν στη βόρεια Συρία δυτικά του Ευφράτη ποταμού στις 24 Αυγούστου με την επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Η Τουρκία αρχικά υποστήριξε ότι στόχος της ήταν το Ισλαμικό Κράτος, σύντομα όμως παραδέχθηκε ότι σκοπεύει να πολεμήσει και τους Κούρδους της βόρειας Συρίας.

Οι Αμερικανοί έχουν απαιτήσει σε όλους τους τόνους από τους Τούρκους να μην επιτίθενται στους Κούρδους της Συρίας, που θεωρούνται σύμμαχοι της Δύσης στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, οι Τούρκοι έχουν δική τους ατζέντα στη Μέση Ανατολή και προσπαθούν να την επιβάλλουν με κάθε τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr