Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε σε πολεμικό χάρτη τα εδάφη που έχει καταλάβει η Τουρκία στη Συρία

Δείτε σε πολεμικό χάρτη τα εδάφη που έχει καταλάβει η Τουρκία στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 24 Αυγούστου ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού δυτικά του ποταμού Ευφράτη, στα πλαίσια της επιχείρισης “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Στο πλευρό των Τούρκων μάχονται μερικές χιλιάδες τζιχαντιστές μισθοφόροι της Άγκυρας, προερχόμενοι κυρίως από οργανώσεις της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Κοντά σε αυτούς είναι και Τουρκμένοι της Συρίας και ακροδεξιοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι.

Η εισβολή των Τούρκων στη Συρία υποτίθεται ότι στρέφεται ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ωστόσο στην πραγματικότητα οι Τούρκοι δεν μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Καταλαμβάνουν ανενόχλητοι εδάφη της Συρίας κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, τα οποία παραχωρούν δίχως μάχες ή με ψευδομάχες οι τζιχαντιστές του ISIS, ώστε να υλοποιήσει η Τουρκία το εδώ και δύο χρόνια σχέδιό της, δηλαδή τη δημιουργία μιας υποτιθέμενης “ζώνης ασφαλείας” στην περιοχή, που θα λειτουργεί ως εμπόδιο στην ενοποίηση των κουρδικών κτήσεων στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι Κούρδοι ελέγχουν τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία ανατολικά του Ευφράτη και δυτικά του ποταμού έχουν τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Στόχος των Κούρδων και των Αράβων συμμάχων τους είναι να ενώσουν τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη με την Εφρίν, δυτικά του Ευφράτη, σε μια ενιαία ομόσπονδη βόρεια επικράτεια εντός της Συρίας.

Η Τουρκία από την πλευρά της θεωρεί ότι μια κουρδική κρατική οντότητα, υπό οποιαδήποτε μορφή, κατά μήκος των νοτίων συνόρων της συνιστά τεράστια “απειλή” και αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διχοτόμηση της Τουρκίας.

Αυτός είναι κι ο λόγος που οι Τούρκοι προτιμούν να επιτίθενται στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος, παρά στο Ισλαμικό Κράτος (το οποίο είναι “βραχίονας” των νεοοθωμανικών σχεδιασμών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν).

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί βλέπετε με πράσινο χρώμα τα εδάφη που κατέλαβαν οι Τούρκοι κατά μήκος των συνόρων τους από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με κόκκινο υπό κυβερνητικό και με κανένα χρώμα οι περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

aleppo_map

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr