Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός “εμίρης” του ISIS που το τελευταίο διάστημα έκανε τον “μετριοπαθή”

Νεκρός “εμίρης” του ISIS που το τελευταίο διάστημα έκανε τον “μετριοπαθή”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εικονιζόμενος Ραφέ Αλ Σαλίμπι, πρώην “εμίρης” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ της νοτιοανατολικής Συρίας, είναι νεκρός.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την ισλαμιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Ταχρίρ, μία από τις ένοπλες τουρκόφιλες ομάδες που συμμετέχουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και λαμβάνουν μέρος στην επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη” στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη, υπό τουρκική διοίκηση.

Ήταν, δηλαδή, ένας από εκείνους τους οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που τέθηκαν υπό τουρκικές διαταγές μετά την τουρκική εισβολή στη Συρία στις 24 Αυγούστου.

Ο Ραφέ Αλ Σαλίμπι, αφού υπηρέτησε ως οπλαρχηγός και πρωτοπαλίκαρο του Ισλαμικού Κράτους, το “γύρισε” σε “μετριοπαθής” έτσι απλά.

Δεν αντιμετώπισε καμία δίωξη για τη συμμετοχή του στο Ισλαμικό Κράτος -που ήταν πασίγνωστη- ούτε κάποιος από τους δυτικούς συμμάχους αναρωτήθηκε πώς βρέθηκε από το ISIS να πολεμά υπό τουρκικές εντολές, παρά το γεγονός ότι η “μεταστροφή” του είχε αναδειχθεί από αραβικές αγγλόγλωσσες ιστοσελίδες.

Η περίπτωσή του αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι τζιχαντιστές μέλη του ISIS προσχώρησαν στις τουρκόφιλες και υπό τουρκική διοίκηση ένοπλες ομάδες που επιχειρούν στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Σαν τον Ραφέ Αλ Σαλίμπι είναι εκατοντάδες οι (πρώην;) άνδρες του ISIS που υπό τουρκικές εντολές στη βορειοδυτική Συρία υποτίθεται ότι πολεμούν ενάντια στο… ISIS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr