Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aστυνομικoί πυροβολούν και σκοτώνουν 6χρονο στις ΗΠΑ (βίντεο)

Aστυνομικoί πυροβολούν και  σκοτώνουν 6χρονο στις ΗΠΑ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Νοέμβριο του 2015, η είδηση του θανάτου του 6χρονου αυτιστικού αγοριού Τζέρεμι Μάρντις και τον τραυματισμό του πατέρα του από πυρά αστυνομικών είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Έναν χρόνο μετά, βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τους δύο αστυνομικούς που συνελήφθησαν μετά το απίστευτο αυτό περιστατικό βίας, να πυροβολούν εναντίον οδηγού που βρισκόταν στο όχημά του αλλά και του άτυχου 6χρονου αγοριού.

Δέχθηκε πέντε σφαίρες

Το περιστατικό  συνέβη τον Νοέμβριο του 2015 όταν ο εξάχρονος Τζέρεμι Μάρντις, δέχθηκε πέντε σφαίρες από τους αστυνομικούς Ντέρικ Στάφορντ και Νόρις Γκρινχάουζ, στο Μάρκσβιλ.

Ο μικρός επέβαινε σε ένα λευκό SUV με τον πατέρα του Κρίστοφερ Φιου, ο οποίος αρνήθηκε να κατέβει από το όχημά του σε έλεγχο.

Το βίντεο δείχνει τον πατέρα να βγαίνει τραυματισμένος έξω από το αυτοκίνητο ενώ οι αστυνομικοί έχουν «γαζώσει» νωρίτερα τα παράθυρα, σκοτώνοντας το 6χρονο αγόρι.

Στο δικαστήριο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, ελέχθη ότι οι αστυνομικοί ήταν σε άμυνα, διότι ο πατέρας του παιδιού κατεύθυνε το όχημά του εναντίον των αστυνομικών. Κάτι που δεν αποδεικνύεται στο βίντεο.

Μάλιστα, σε αυτό φαίνεται ότι έχει σηκώσει τα χέρια του ψηλά πριν αρχίσουν να πυροβολούν οι δύο αστυνομικοί και τραυματίσουν θανάσιμα το μικρό αγόρι.

Ο δικαστής μάλιστα παραδέχθηκε στη δίκη «φαίνεται καθαρά ότι ο κ. Φιου δεν προσπάθησε να επιτεθεί με το αυτοκίνητό του στους αστυνομικούς. Δεν φάνηκε ούτε κατά υπόνοια ότι θα χρησιμοποιούσε κάποιο όπλο εναντίον τους»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr