Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δηλητηρίασαν τον Μπαγκντάντι – Ο ηγέτης του ISIS δίνει μάχη με τον θάνατο

Δηλητηρίασαν τον Μπαγκντάντι – Ο ηγέτης του ISIS δίνει μάχη με τον θάνατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Αμπού Μπακρ Aλ Μπαγκντάντι, τον “χαλίφη” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) καθώς και τρεις ακόμα υψηλόβαθμους τζιχαντιστές, προσπάθησε να δολοφονήσει άγνωστος, ο οποίος έβαλε δηλητήριο στο φαγητό τους.

Σύμφωνα με το ιρακινό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAA, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή, οι τέσσερις ηγέτες των τζιχαντιστών υποφέρουν από σοβαρή δηλητηρίαση και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη και των αξιωματούχων του Ισλαμικού Κράτους έγινε στην περιοχή Μπεάατζ νοτιοδυτικά της επαρχίας Νινευή.

Η τρομοκρατική οργάνωση ήδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά συλλήψεων για να εντοπίσει τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του ηγέτη της.

Ο Μπαγκντάντι είναι ο άνθρωπος που μετέτρεψε την πρώην Αλ Κάιντα του Ιράκ, που αποσχίστηκε από τη μητρική Αλ Κάιντα, σε Ισλαμικό Κράτος, ίσως την ισχυρότερη και πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση.

Υπό την ηγεσία του η οργάνωση των τζιχαντιστών επεκτάθηκε το 2013 στην Συρία και αργότερα, κατέλαβε μεγάλο μέρος από τα εδάφη των σουνιτών στην ενδοχώρα του Ιράκ.

Όπως μεταδίδει το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων, η κατάσταση του Μπαγκντάντι κρίνεται σοβαρή.

Δημοσιεύματα πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναφέρει ότι ο 45χρονος ηγέτης των τζιχαντιστών έχει τραυματιστεί στο πεδίο των μαχών ενώ νωρίτερα μέσα στο έτος υπήρξαν πληροφορίες ότι έχει σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές του Δυτικού Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες αυτές αργότερα αποδείχθηκαν ανακριβείς.

Ο Μπαγκντάντι γεννήθηκε το 1971 στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης και ήταν ιμάμης σε τζαμί όταν έγινε η εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, το 2003.

Τον Οκτώβριο του 2011 οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν επίσημα τον Μπαγκντάντι «τρομοκράτη» και προσέφεραν 10 εκατ. δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη ή στον θάνατό του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr