Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία δίνει 8 ώρες εκεχειρία στους τζιχαντιστές να φύγουν από το Χαλέπι

Η Ρωσία δίνει 8 ώρες εκεχειρία στους τζιχαντιστές να φύγουν από το Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ρωσικές και οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αποφάσισαν κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι για οχτώ ώρες την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με σκοπό, όπως τονίζεται, ο άμαχος πληθυσμός και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) να μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Aπό τις 08:00 έως τις 16:00

«Στις 20 Οκτωβρίου από τις 08:00 έως τις 16:00, θα εφαρμοστεί μια κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους στην [ανατολική] περιοχή του Χαλεπιού.

»Για αυτό το χρονικό διάστημα, οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ρωσίας και της συριακής κυβέρνησης θα σταματήσουν τις επιδρομές και τις επιθέσεις με άλλα όπλα», ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, ο άμαχος πληθυσμός μπορεί να εγκαταλείψει τον ανατολικό τομέα της πόλης από έξι οδικούς άξονες, ενώ οι τρομοκράτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο ασφαλείς διαδρόμους για να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι με κατεύθυνση προς την Ιντλίμπ.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη έπειτα από αίτημα των ανθρωπιστικών οργανώσεων ανά πάση στιγμή, διασφαλίζοντας την πρόσβαση ιατρών και την μεταφορά των τραυματιών και των ασθενών.

«Η Ρωσία είναι πρόθυμη να συζητήσει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες ή προτάσεις για την επίλυση της κρίσης στο Χαλέπι», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό, οι τζιχαντιστές στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού προμηθεύονται σύγχρονα οπλικά συστήματα, όπως αμερικανικούς αντιαρματικούς πυραύλους Tow.

Όπως δήλωσε ο Ρουντσκόι, από την έναρξη του Σεπτεμβρίου περισσότερα από 130 παιδιά έχουν σκοτωθεί από βομβαρδισμούς των τζιχαντιστών στο Χαλέπι, ενώ όπως τόνισε, οι τζιχαντιστές διεξάγουν δημόσιες εκτελέσεις όσων επιχειρούν να εγκαταλείψουν τον ανατολικό τομέα της πόλης.

Όπως ανέφεραν μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» (εθελοντές διασώστες προσκείμενοι στην Αλ Κάιντα στις ελεγχόμενες από τους τζιχαντιστές περιοχές), 14 μέλη μιας οικογένειας, ανάμεσα τους δύο νεογνά ηλικίας έξι εβδομάδων και έξι ακόμη παιδιά, σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Μαρζέ του ανατολικού Χαλεπίου που ελέγχουν οι τρομοκράτες.

Αργότερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Αουαιζέλ, δυτικά του Χαλεπιού, τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν με τον αριθμό των νεκρών να αναμένεται να αυξηθεί.

Όπως τονίζει το Παρατηρητήριο, έχει καταγράψει τους θανάτους 448 ανθρώπων, ανάμεσα τους 82 παιδιά, σε αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό Χαλέπι έπειτα από την κατάρρευση της συμφωνίας για εκεχειρία ΗΠΑ-Ρωσίας και τη συνέχεια εκστρατείας για την κατάληψη της πόλης από τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η ΜΚΟ έχει επίσης καταγράψει τους θανάτους 82 ανθρώπων, ανάμεσα τους 17 παιδιά, στις περιοχές της πόλης που ελέγχει η κυβέρνηση ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από δυνάμεις των τρομοκρατών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr