Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bάζει ξανά υποψηφιότητα για την καγκελαρία η Ανγκελα Μέρκελ

Bάζει ξανά υποψηφιότητα για την καγκελαρία η Ανγκελα Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία,

Ολοένα και περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη και στενοί συνεργάτες της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγγελα Μέρκελ λένε πως αναμένουν ότι η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, προκειμένου να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο το 2017, παρότι τα ποσοστά δημοτικότητάς της έχουν μειωθεί εξαιτίας του αντίκτυπου της προσφυγικής κρίσης και της πολιτικής που ακολουθεί.

Η 62χρονη Μέρκελ, η οποία εκλέγεται από το 2005, έχει αποφύγει επανειλημμένα να σχολιάσει εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2017, υποστηρίζοντας ότι θα αποκαλύψει τις προθέσεις της εν ευθέτω χρόνω. Τον Σεπτέμβριο είχε αναφέρει ότι δεν το έχει αποκλείσει.

Ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου δήλωσε ωστόσο ότι δεν βλέπει μια άλλη ρεαλιστική εναλλακτική για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) – ένας ρόλος που πιθανόν θα αναλάβει το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την καγκελαρία.

Δεν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι

«Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κανείς άλλος που να προετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για αυτήν την θέση» επισήμανε ο Πέτερ Τάουμπερ, γενικός γραμματέας του CDU, όταν ρωτήθηκε εάν αναμένει να θέσουν υποψηφιότητα και άλλα στελέχη, εκτός της Μέρκελ, για την θέση του επικεφαλής του κόμματος στο συνέδριο που αναμένεται να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Tagesspiegel χ Κυριακή, ο Τάουμπερ υπογράμμισε την θέση που υποστηρίζει και η ίδια η Άγγελα Μέρκελ, ότι δηλαδή το ίδιο πρόσωπο πρέπει να αναλάβει τους ρόλους του προέδρου του κόμματος και του καγκελαρίου.

Επιπλέον, η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στέλεχος του CDU για το οποίο συχνά έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι είναι μια πιθανή διάδοχος της Μέρκελ, είπε σε μια συγκέντρωση υψηλόβαθμων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων σήμερα ότι ελπίζει πως θα συνεχίσει να υπηρετεί την χώρα της από τη συγκεκριμένη θέση και μετά τις εκλογές.

Εξάλλου ένα ακόμη στέλεχος του CDU, η Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Ζάαρλαντ, σημείωσε σχετικά με την ψηφοφορία του επικεφαλής του κόμματος:

«Θα υπάρξει μια γυναίκα υποψήφιος».

Κατόπιν πρόσθεσε πως το κόμμα θα εκλέξει αυτήν την υποψήφιο με μεγάλη πλειοψηφία.

Αν και η Άγγελα Μέρκελ θεωρείται μία από τις πλέον επιτυχημένες καγκελαρίους στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας η δημοτικότητά της έχει καταγράψει πτώση μετά την απόφασή της πέρυσι να υποδεχθεί η χώρα της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Ωστόσο μια δημοσκόπηση του Infratest dimap που δημοσιεύτηκε την 6η Οκτωβρίου έδειξε ότι το 54% των Γερμανών ήταν ικανοποιημένο με το έργο της, ένας αριθμός υψηλότερος κατά 9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr