Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα από τις ΗΠΑ: Με χημικά όπλα οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη

Βόμβα από τις ΗΠΑ: Με χημικά όπλα οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληροφορίες για ανεπεξέργαστα χημικά όπλα που θα χρησιμοποιηθούν από την πλευρά των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκία της Μοσούλης έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις ΗΠΑ.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης αναφέρει πως η τεχνική ικανότητα που έχουν οι τζιχαντιστές να παρασκευάσουν τέτοια όπλα είναι πολύ περιορισμένη.

Οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από 60 χώρες του διεθνούς συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία που δρα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ξεκίνησαν την επίθεση τη Δευτέρα.

Πριν την επίθεση, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να περισυλλέγουν σε τακτικά διαστήματα υπολείμματα όλμων για να τα εξετάσουν για χημικά στοιχεία, δεδομένης της χρήσης από το Ισλαμικό Κράτος τους προηγούμενους μήνες δραστικής χημικής ουσίας, παράγωγου της μουστάρδας, είπε αμερικανός αξιωματούχος.

Οι αμερικανικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν την παρουσία ενός παραγώγου θείου και μουστάρδας σε θραύσματα πυρομαχικών του Ισλαμικού Κράτους, στις 5 Οκτωβρίου, είπε άλλος αξιωματούχος. Στόχοι του Ισλαμικού Κράτους υπήρξαν τοπικές ομάδες, όχι αμερικανικές ή συμμαχικές, διευκρίνισε.

Σε δηλώσεις τους χθες, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης είπαν ότι επίσης προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τη χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ωστόσο ότι οι τζιχαντιστές έχουν καταφέρει να παρασκευάσουν χημικά όπλα με ιδιαίτερα θανατηφόρα αποτελέσματα. Οι χημικές ενώσεις παραγώγων της μουστάρδας μπορούν να ερεθίσουν έντονα το δέρμα και τα πνευμόνια, αλλά σε χαμηλές δόσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr