Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέντε χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μοσούλη στη βορειοανατολική Συρία

Πέντε χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μοσούλη στη βορειοανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέντε χιλιάδες Ιρακινοί έχουν περάσει τα σύνορα με τη Συρία για να γλιτώσουν από τις μάχες γύρω από τη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπου διεξάγεται ευρεία επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Η οργάνωση Save the Children ανακοίνωσε ότι 5.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στον καταυλισμό Αλ Χολ στη βορειοανατολική Συρία από την περιοχή της Μοσούλης τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ 1.000 ακόμη περιμένουν στα σύνορα για να περάσουν.

Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι ο καταυλισμός δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να υποδεχθεί τους πρόσφυγες, τονίζοντας ότι «είναι γεμάτος με σκουπίδια και περιττώματα, με επικείμενο τον κίνδυνο να ξεσπάσουν επιδημίες».

Σύμφωνα με την οργάνωση, υπάρχουν μόνον 16 τουαλέτες τις οποίες μοιράζονται περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων έχουν πρόσβαση μόνο σε βρώμικο νερό.

Ο Ταρίκ Καντίρ, επικεφαλής της Save the Children για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Μοσούλη, επεσήμανε ότι «οι συνθήκες εκεί είναι μεταξύ των χειρότερων που έχω δει και αναμένουμε χιλιάδες ακόμη ανθρώπους σύντομα».

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι 100.000 με 400.000 άνθρωποι ενδέχεται να φύγουν από τη Μοσούλη και να κατευθυνθούν προς τη Συρία για να γλιτώσουν από τις μάχες.

Ο Κερέμ Κινίκ επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού που συμμετέχουν στην επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης δεν έχουν σκεφτεί επαρκώς «την ανθρωπιστική πλευρά» της επιχείρησης στη Μοσούλη.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι με περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους να είναι εκτοπισμένοι στο Ιράκ, οι αρχές θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τη μαζική έξοδο από τη Μοσούλη.

Εάν οι Τούρκοι έχουν τέτοιες ευαισθησίες ας μην επέτρεπαν αρχής εξαρχής το Ισλαμικό Κράτος να εισβάλει στο βορειοδυτικό Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014, περνώντας από τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Αυτό το “παραμυθάκι” των Τούρκων που παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το “έγκλημα” δεν είναι αποδεκτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr