Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν περιμένει 1 εκ. πρόσφυγες από το ανατολικό Χαλέπι που έχει 200.000 κατοίκους

Ο Ερντογάν περιμένει 1 εκ. πρόσφυγες από το ανατολικό Χαλέπι που έχει 200.000 κατοίκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο ανατολικό Χαλέπι, που κατέχεται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, έχουν απομείνει κάτι περισσότερο από 200.000 άμαχοι. Αυτός είναι ο αριθμός που αποδέχονται όλοι. Όλοι; Όχι ακριβώς. Ένας κάνει άλλη αριθμητική; Ποιος; Ο Ερντογάν (ποιος άλλος έχει βαρέσει… μπιέλα στη μούρλα!).

Σύμφωνα λοιπόν με τον ημιπαράφρονα της Άγκυρας υπάρχει κίνδυνος από το ανατολικό Χαλέπι να γίνει έξοδος… 1.000.000 ανθρώπων!

Ουδείς γνωρίζει πώς θα γίνει αυτό, αφού μέσα στο ανατολικό Χαλέπι είναι κάτι περισσότερο από 200.000, αλλά όταν μιλά ο Ερντογάν η κάθε σαχλαμάρα θεωρείται αλάθητη.

Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Σύροι ενδέχεται να κινηθούν από το Χαλέπι προς την Τουρκία εάν υπάρξει μαζική έξοδος από το ανατολικό Χαλέπι, το οποίο σφυροκοπείται από τις συριακές και ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Μιλώντας από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι συζήτησε με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν την Τρίτη το βράδυ για το ενδεχόμενο συμφωνίας για την έξοδο από το Χαλέπι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, δηλαδή της Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση είναι μετεξέλιξη του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα και η παρουσία της στο Χαλέπι αποτελεί το βασικό επιχείρηση που χρησιμοποιούν το καθεστώς Άσαντ και η Ρωσία για την επίθεσή τους στην πόλη.

Βεβαίως στο Χαλέπι υπάρχουν και άλλοι βραχίονες της Αλ Κάιντα, όπως η Αχράρ Αλ Σαμ. Αλλά αυτά είναι… λεπτομέρειες. Όπως “λεπτομέρειες” προφανώς είναι και οι 200.000 Σύροι στις ανατολικές συνοικίες που έγιναν ένα εκατομμύριο κατά τον Ερντογάν.

Το πιο πιθανό είναι ο Ερντογάν να μπέρδεψε το Χαλέπι με τη Μοσούλη, όπου μέσα στην πόλη είναι εγκλωβισμένοι 1,3 εκ άνθρωποι. Αλλά τι Μοσούλη, τι Χαλέπι, λεπτομέρειες τώρα… Εδώ ο Ερντογάν πουλά παραμύθι ότι πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, που ο ίδιος δημιούργησε, και οι άλλοι υποκρίνονται ότι τον πιστεύουν και τον αποκαλούν και “σύμμαχο” της Δύσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr