Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσούλη: Οι τζιχαντιστές ηγέτες εγκαταλείπουν την πόλη και πάνε Συρία

Μοσούλη: Οι τζιχαντιστές ηγέτες εγκαταλείπουν την πόλη και πάνε Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φαίνεται να εγκαταλείπουν τη Μοσούλη καθώς οι ιρακινές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, πλησιάζουν την ιρακινή μεγαλούπολη που κατέχεται από τους τρομοκράτες από τον Ιούνιο του 2014.

Ο υποστράτηγος Γκάρι Βολέσκι, επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού, προέβλεψε ότι στη Μοσούλη θα μείνουν για να πολεμήσουν από την πλευρά των τζιχαντιστών κυρίως ξένοι μαχητές.

Βεβαίως αυτό που προέβλεψε ο υποστράτηγος δεν συμφωνεί με τις ιρακινές πηγές που αναφέρουν ότι οι ξένοι τζιχαντιστές φεύγουν από την πόλη και μένουν οι Ιρακινοί. Προφανώς και κάποια σύγχυση υπάρχει στις πληροφορίες.

Περίπου 6-11.000 τζιχαντιστές έχουν ταμπουρωθεί στη Μοσούλη, ενώ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τόσο του ομοσπονδιακού ιρακινού στρατού, όσο και των ενόπλων δυνάμεων του ιρακινού Κουρδιστάν (Πεσμεργκά) πλησιάζουν προς την πόλη.

«Λέμε στο Ισλαμικό Κράτος ότι οι ηγέτες του το εγκαταλείπουν. Βλέπουμε να μετακινούνται εκτός Μοσούλης», δήλωσε ο Αμερικανός υποστράτηγος από τη Βαγδάτη.

«Το προς τα πού κατευθύνονται, αφήνω να το βρουν εκείνοι που χειρίζονται τα πυραυλικά μας συστήματα», πρόσθεσε, υπονοώντας ότι οι ηγέτες των τζιχαντιστών θα επιχειρηθεί να εξοντωθούν.

Ο υποστράτηγος Βολέσκι ανέφερε ακόμη ότι δεν θα επιτραπεί, μαζί με αμάχους οι οποίοι θα εγκαταλείψουν τη Μοσούλη, να πράξουν το ίδιο και ξένοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης άρχισε τη Δευτέρα τα ξημερώματα, ωστόσο τόσο οι ΗΠΑ, δια στόματος Μπαράκ Ομπάμα, όσο και η Γαλλία (η οποία κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί “πετάγεται” και λέει την άποψή της που δεν αφορά κανέναν) προειδοποίησαν ότι η μάχη θα είναι σκληρή και θα κρατήσει για εβδομάδες ή και μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr