Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές παρέδωσαν προάστιο της Δαμασκού στον στρατό κι έφυγαν (φωτο)

Τζιχαντιστές παρέδωσαν προάστιο της Δαμασκού στον στρατό κι έφυγαν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 620 “μετριοπαθείς” ένοπλοι ισλαμιστές, μαζί με τις οικογένειές τους, αποχώρησαν από το προάστιο Μουανταμίγιατ Αλ Σαμ της Δαμασκού, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος στο πλαίσιο συμφωνίας των ισλαμιστών με την κυβέρνηση.

Αυτοί οι 620 είχαν καταλάβει ένα προάστιο τουλάχιστον 53.000 κατοίκων (απογραφή 2004) και παρίσταναν τους “επαναστάτες”.

«Τα λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν τους ενόπλους κατευθύνονται προς την Ιντλίμπ», επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας η οποία ελέγχεται από συμμαχία των “μετριοπαθών” ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των τζιχαντιστών του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα), ανέφερε ο Χάσαν Γάντουρ, αξιωματούχος του προαστίου ο οποίος έχει αναλάβει τη διαδικασία της «συμφιλίωσης» στην περιοχή.

damascus-jihadistes2 Οι στασιαστές με τις οικογένειές πριν εγκαταλείψουν την Μουανταμίγιατ Αλ Σαμ. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, σύμφωνα με τις συνθήκες αποχώρησαν ένοπλοι.

damascus-jihadistes3

damascus-jihadistes4 Και ένας ένοπλος πιτσιρικάς, ηλικίας όχι μεγαλύτερης του δημοτικού, με το όπλο του μεταξύ των στασιαστών.

Τους τελευταίους μήνες έχει κηρυχθεί κατ’ επανάληψη εκεχειρία μεταξύ κυβέρνησης και ισλαμιστών στασιαστών σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυρίως γύρω από τη Δαμασκό, προκειμένου να φύγουν οι ένοπλοι, να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους και να αποκατασταθεί η ειρήνη.

Η συμφωνία για την κοινότητα Μουανταμίγιατ Αλ Σαμ αφορά περίπου 2.100 (ενόπλους και οικογένειές τους), είπε έτερος τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το επόμενο στάδιο θα είναι όσοι ισλαμιστές το επιθυμούν να καταθέσουν τα όπλα τους, θα λάβουν αμνηστία και θα μπορέσουν να παραμείνουν στη συνοικία τους.

damascus-jihadistes5

Η συνοικία, στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, στην περιοχή της Ανατολικής Γούτας, χαρακτηρίστηκε «πολιορκημένη πόλη» από τον ΟΗΕ τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς η συριακή κυβέρνηση την είχε αποκλείσει, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Είναι το δεύτερο προάστιο της Δαμασκού τις τελευταίες ημέρες που ξεφορτώνεται τους ισλαμιστές στασιαστές.

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε στασιαστές της Μουανταμίγιατ Αλ Σαμ να χαμογελάνε ενώ μεταφέρονται με λεωφορεία στην Ιντλίμπ, που τελεί υπό την εξουσία της Αλ Κάιντα.

Διαβάστε ακόμα: Σύροι πολίτες πανηγυρίζουν που ξεφορτώθηκαν τους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr