Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία το λέει ανοιχτά ότι θέλει να “πατήσει” σε Χαλέπι και Μοσούλη

Η Τουρκία το λέει ανοιχτά ότι θέλει να “πατήσει” σε Χαλέπι και Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μοσούλη του Ιράκ και το Χαλέπι της Συρίας είναι δύο πόλεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική πορεία του αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς την Τετάρτη.

“Θέση της Τουρκίας είναι ότι η Μοσούλη είναι μια από τις πόλεις κλειδιά στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Επί πλέον, η κατάσταση της Μοσούλης και πώς πρόκειται να διαμορφωθεί το μέλλον της είναι κρίσιμο για την εγκαθίδρυση μιας μόνιμης ειρήνης στην περιοχή”, είπε ο Κουρτουλμούς μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

“Το ίδιο και το Χαλέπι. Χαλέπι και Μοσούλη είναι οι δύο πόλεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική πορεία του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”, πρόσθεσε.

Οι Τούρκοι κάνουν ξεκάθαρο, με κάθε δυνατό τρόπο, ότι τους ενδιαφέρει να πατήσουν πόδι σε δύο σημαντικές πόλεις της Μέσης Ανατολής, στο Χαλέπι της Συρίας και στη Μοσούλη του Ιράκ.

Ο Κουρτουλμούς δικαιολογεί την επιμονή της χώρας του να εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία και στο Ιράκ ως δήθεν υποκινούμενη από “ειρηνοποιά” κίνητρα.

Η Τουρκία, ισχυρίζεται, θέλει να αποφευχθεί θρησκευτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή και αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή της Άγκυρας.

Προφανώς ο Κουρτουλμούς δεν “άκουσε” ότι ήδη ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι θρησκευτικός. Είναι οι φανατικοί ομόθρησκοί του σουνίτες ενάντια σε όλους τους άλλους και αυτοί οι φανατικοί σουνίτες τζιχαντιστές ισχυροποιήθηκαν χάρη στη βοήθεια που έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η Τουρκία είναι εκείνη η χώρα που υποδαύλισε τα μακελειά στη Συρία και στο Ιράκ και τώρα έρχεται πάνω στα αποκαΐδια του δικού της εμπρησμού να υποκριθεί τον πυροσβέστη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr