Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σι Τζινπίνγκ: Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Κίνα έναν ισχυρό στρατό

Σι Τζινπίνγκ: Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Κίνα έναν ισχυρό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Σι Τζινπίνγκ,

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε τη δημιουργία ισχυρής εθνικής άμυνας και ισχυρών ενόπλων δυνάμεων, αντίστοιχων με το διεθνές στάτους της χώρας και τα συμφέροντά της για εθνική ασφάλεια και ανάπτυξη.

Ο κ. Σι, ο οποίος είναι επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, έκανε τις δηλώσεις σε συγκέντρωση για την 80η επέτειο της νίκης της Μεγάλης Πορείας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η απόλυτη ηγεσία του κόμματος στις ένοπλες δυνάμεις αποτελεί τη θεμελιώδη εγγύηση για τη νίκη του στρατού.

«Για τη δημιουργία μίας ισχυρής χώρας απαιτούνται προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός ισχυρού στρατού και μόνο με έναν ισχυρό στρατό μπορεί να είναι εγγυημένη η ασφάλεια της χώρας», τόνισε.

Ζήτησε ακόμη να γίνουν προσπάθειες για την ανατροφή μίας νέας γενιάς Κινέζων λειτουργών, οι οποίοι να είναι «στρατιώτες με ψυχή, υψηλής ποιότητας, καλοί και ενάρετοι» και τη δημιουργία ακλόνητων στρατευμάτων με «σιδερένια πίστη, αποφασιστικότητα, πειθαρχία και αφοσίωση».

«Η Μεγάλη Πορεία είναι η δόξα του λαϊκού στρατού και ο στρατός του σεβαστού λαού πρέπει να φέρει πάντα το μεγάλο πνεύμα και την καλή παράδοση του Κόκκινου Στρατού στη Μεγάλη Πορεία», είπε.

Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να δέχονται την απόλυτη ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, να διατηρούν τη φύση και τις αρχές τους ως λαϊκός στρατός και να είναι οι διάδοχοι του Κόκκινου Στρατού.

Το σύνολο του στρατού πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να έχει συνείδηση των ευθυνών του, δήλωσε ο κ. Σι, σημειώνοντας ότι ο εκσυγχρονισμός της εθνικής άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να προχωρεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλισης της εθνικής ακεραιότητας, της ασφάλειας και των συμφερόντων για την ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr