Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράκ: Η Τουρκία δεν έχει κανένα ρόλο στην απελευθέρωση της Μοσούλης

Ιράκ: Η Τουρκία δεν έχει κανένα ρόλο στην απελευθέρωση της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όπως ήταν αναμενόμενο το Ιράκ αντέδρασε έντονα στην “άδεια” που έδωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, στην Τουρκία να εισβάλει στο Ιράκ και να συμμετάσχει στη μάχη της Μοσούλης.

Αξιωματούχος της ιρακινής κυβέρνησης είπε πως η δήλωση που έκανε την Παρασκευή στην Άγκυρα ο Ας Κάρτερ ότι “η Τουρκία και το Ιράκ έχουν συμφωνήσει επί της αρχής για τη Μοσούλη” δεν ευσταθεί.

Ο Ιρακινός αξιωματούχος που μίλησε στο BBC τόνισε πως το Ιράκ δεν επιθυμεί την συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις απελευθέρωσης της Μοσούλης.

Ο Κάρτερ μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει την επίμαχη δήλωση, αλλά είχε προσθέσει πως είναι απαραίτητη η έγκριση της ιρακινής κυβέρνησης.

Ο Ιρακινός αξιωματούχος μιλώντας στο BBC πρόσθεσε επίσης ότι “δεν αναλογεί κανένας ρόλος στην Τουρκία στην απελευθέρωση της Μοσούλης. Αυτό που περιμένουμε από την Τουρκία είναι να σταθεί στο πλευρό του Ιράκ κατά της τρομοκρατίας του ISIS, να μην παραβιάζει την κυριαρχία του Ιράκ, να σέβεται τις γειτονικές σχέσεις και να μην απειλεί την ενότητα του Ιρακινού λαού, στην Μοσούλη ή οπουδήποτε”.

Οι ιρακινές φιλοκυβερνητικές σιιτικές πολιτοφυλακές έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι έτσι κι εάν εμπλακεί στη μάχη της Μοσούλης οι Τούρκοι φαντάροι θα γυρίσουν νεκροί στη χώρα τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr