Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιστασιακοί σκοτώνουν τζιχαντιστές μέσα στη Μοσούλη μόλις σκοτεινιάσει

Αντιστασιακοί σκοτώνουν τζιχαντιστές μέσα στη Μοσούλη μόλις σκοτεινιάσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εσωτερικών του ιρακινού Κουρδιστάν, Καρίμ Σιντζάρι, ενημέρωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις μαζί με τον ιρακινό στρατό απελευθέρωσαν 30 χωριά μέχρι στιγμής από το Ισλαμικό Κράτος, στη μάχη προς τη Μοσούλη, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για εσωτερικές ένοπλες συγκρούσεις στη Μοσούλη μεταξύ των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και από αντιστασιακές ομάδες.

Ο Σιντζάρι, που ως υπουργός Εσωτερικών του ιρακινού Κουρδιστάν έχει και την ευθύνη του υπουργείου Πεσμεργκά (των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας), είπε στο Reuters ότι οι κουρδικές δυνάμεις απέχουν 5 χιλιόμετρα από την περίμετρο της Μοσούλης και εκτίμησε ότι η μάχη θα διαρκέσει πολύ όταν θα έρθει η ώρα να μπει ο στρατός μέσα στην πόλη.

“Εάν προβάλουν αντίσταση μέσα στην πόλη, ιδιαίτερα μέσα στην παλιά Μοσούλη, θα είναι μια μάχη που θα κρατήσει πολύ… Οι δρόμοι είναι πολύ στενοί. Δεν μπορείς να εισέλθεις με οχήματα ή με τανκς. Θα είναι μια μάχη σώμα με σώμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε και πόσο σημαντική είναι η απελευθέρωση της Μοσούλης: “Έάν η Μοσούλη “τελειώσει” τότε και το χαλιφάτο που ανακήρυξαν είναι τελειωμένο. Εάν χάσουν τη Μοσούλη δεν θα έχουν άλλο μέρος να σταθούν, μόνο τη Ράκα [στη Συρία]”.

“Υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι υπάρχουν κάποιοι [μέσα στη Μοσούλη] που συμφώνησαν να σκοτώσουν μέλη του Νταές. Αρκετά μέλη του Νταές σκοτώθηκαν στους δρόμους”, είπε ο Κούρδος υπουργός αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος με το αραβικό του ακρωνύμιο.

“Δεν θέλουν το Νταές. Κάποιοι σκοτώθηκαν κάποιοι απέμειναν. Είναι άνθρωποι οπλισμένοι και πραγματοποιούν επιθέσεις σε συγκεκριμένες περιοχές μόλις νυχτώσει και μετά διαφεύγουν”.

Ο Σιντζάρι επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι εθεάθη στη Μοσούλη την Τετάρτη “να επισκέπτεται τζιχαντιστές και να τους ενθαρρύνει”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr