Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ αρνείται ότι η Τουρκία βομβαρδίζει στη μάχη της Μοσούλης

Το Ιράκ αρνείται ότι η Τουρκία βομβαρδίζει στη μάχη της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράκ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στην επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στη μάχη.

«Ο εκπρόσωπος της κοινής ιρακινής διοίκησης των επιχειρήσεων διαψεύδει ότι η Τουρκία συμμετέχει με οποιαδήποτε μορφή στις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Νινευή», της επαρχίας πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη. ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση.

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε δηλώσει ότι το τουρκικό πυροβολικό έπληξε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Μπασίκα, στο βόρειο Ιράκ, πόλη που βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η επέμβαση έγινε έπειτα από αίτημα των Ιρακινών Κούρδων μαχητών που ηγούνται της μάχης εναντίον των τζιχαντιστών στην περιοχή.

Ιράκ: Έντρομοι άμαχοι εγκαταλείπουν την Μοσούλη

Οι τελευταίοι παραπονούνταν τις τελευταίες ημέρες ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο Διεθνής Συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών υπό τις ΗΠΑ δεν επαρκούν προκειμένου να υποστηρίξουν την προώθησή τους στο έδαφος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στη γραμμή του μετώπου κοντά στην Μπασίκα έχουν δει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες πυρά πυροβολικού να στοχεύουν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους προερχόμενα από τη βάση όπου στρατοπεδεύουν περίπου 700 Τούρκοι στρατιώτες.

Η ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στην επίθεση στη Μοσούλη προκαλεί εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στη Βαγδάτη, τις οποίες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ προσπάθησε να εξομαλύνει στη διάρκεια επίσκεψης στις δύο πρωτεύουσες τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr