Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ανάβει τη φωτιά ενός περιφερειακού πολέμου στη Συρία – Τι απαιτεί!

Ο Ερντογάν ανάβει τη φωτιά ενός περιφερειακού πολέμου στη Συρία – Τι απαιτεί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι στόχος της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης (Ασπίδα του Ευφράτη) στη βόρεια Συρία είναι η κατάληψη των πόλεων Αλ Μπαμπ, που βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους και Μανμπίτζ, που βρίσκεται στα χέρια των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και όχι το Χαλέπι.

«Στόχος μας είναι η Αλ Μπαμπ και η Μανμπίτζ, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με το Χαλέπι», δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Το καθεστώς Άσαντ και η Ρωσία κρίνουν ότι εάν η Αλ Μπαμπ πέσει στα χέρια των μισθοφόρων παραστρατιωτικών που υποστηρίζει η Τουρκία, θα υπάρξει κίνδυνος για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του συριακού στρατού, που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές που είναι ταμπουρωμένοι στο ανατολικό Χαλέπι.

Κύρια δύναμη μισθοφόρων της Τουρκίας είναι η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ. Η Σουλτάν Μουράντ αποτελείται από Τουρκμένους (τουρκική φυλή) της Συρίας και Τούρκους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους.

Φοράνε τουρκικές στολές, επιχειρούν υπό τουρκικές διαταγές, είναι Τούρκοι. Πρόκειται δηλαδή για ένα καθαρόαιμο “άτακτο” τουρκικό στράτευμα.

Οι Τουρκμένοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι στόχος τους μετά την Αλ Μπαμπ, που το όνομά της σημαίνει “πύλη” επειδή θεωρούνταν η πύλη του Χαλεπιού, είναι το ίδιο το Χαλέπι.

Σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε πολλές φορές ότι η Τουρκία θεωρεί “έδαφός” της μέχρι το Χαλέπι και τη Μοσούλη στο Ιράκ.

Τώρα όμως που βλέπει τον ρωσικό στόλο να πλέει στη Μεσόγειο προς τις ακτές της Συρίας προσπαθεί να κάνει “ελιγμό”, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι ξαφνικά του “πέρασε” για το Χαλέπι.

Σε κάθε περίπτωση μια επίθεση του Ερντογάν είτε στην Αλ Μπαμπ είτε στη Μανμπίτζ, που την απελευθέρωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις το καλοκαίρι του 2016 με την υποστήριξη των ΗΠΑ, όπως και η επιμονή του για εμπλοκή στην απελευθέρωση της Μοσούλης, οδηγούν σε περιφερειακό πόλεμο μεταξύ κρατών στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr