Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανίδα αναλύτρια: 30.000 τζιχαντιστές θα επιστρέψουν στην Ευρώπη για εκδίκηση

Αμερικανίδα αναλύτρια: 30.000 τζιχαντιστές θα επιστρέψουν στην Ευρώπη για εκδίκηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ειδική αναλύτρια και σύμβουλος του Αμερικανού στρατηγού Τζον Άλεν, επικεφαλής των δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, Κάριν φον Χίπελ. Tονίζει την ανάγκη λήψης μέτρων από τις ηγεσίες, καθώς 30.000 τζιχαντιστές ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ευρώπη και να ζητήσουν εκδίκηση με κάθε τρόπο για την απώλεια της πόλης Μοσούλης στο Ιράκ.

Οι 30.000 άνδρες που έχουν ενταχθεί στον στρατό του Ισλαμικού Κράτους, προέρχονται από 100 διαφορετικές χώρες, στις οποίες θα επιστρέψουν μετά την ανάκτηση της ιρακινής πόλης από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού. «Δεν πιστεύω πως αυτή είναι η αρχή του τέλους.

Πιστεύω ότι μόλις χαθούν οι βάσεις τους στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, θα επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους, δημιουργώντας τρομοκρατικά δίκτυα», δήλωσε η Κάριν φον Χίπελ, προσθέτοντας πως «υπάρχουν 30.000 εξτρεμιστές, οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί όλοι στο Ισλαμικό Κράτος. Κάποιοι πολεμούν με την αλ Κάιντα, κάποιοι άλλοι με τους Κούρδους, αλλά και με άλλα γκρουπ, που συνεργάζονται με τον ISIS».

“Αυτοί οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι”

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι. Βρίσκονται σε δύσκολη θέση και θέλουν να επιστρέψουν», τονίζει η ειδική αναλύτρια, η οποία συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Κόσοβο και στη Σομαλία.

Αναφερόμενη στην πολιορκία των πόλεων στο Ιράκ και τη Συρία είπε πως «σύντομα θα πέσουν, αλλά δεν θα πέσουν δίχως μάχη. Θα θελήσουν τη μεγάλη έξοδο, αλλά θα πάρουν μαζί τους πολλούς άμαχους, τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα».

Η Κάριν φον Χίπελ επιβεβαίωσε το σχέδιο για την πολιορκία της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών, Ράκα, στη Συρία. Επεσήμανε, ωστόσο, πως «η κατάσταση εκεί είναι πολύπλοκη, καθώς η κυβέρνηση της Συρίας δεν είναι φίλα προσκείμενη στον δυτικό συνασπισμό, ενώ υπάρχει και η έντονη παρουσία της Ρωσίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr