Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βροχή” οι καταγγελίες στο Ιράν για ιμάμη που κακοποιούσε ανήλικα αγόρια

“Βροχή” οι καταγγελίες στο Ιράν για ιμάμη που κακοποιούσε ανήλικα αγόρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ιράν εξαιτίας καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών από έναν από τους πιο γνωστούς και σεβαστούς στην ιρανική κοινωνία δασκάλους απαγγελίας του Κορανίου (qari), τον Σαΐντ Τούσι.

Οι καταγγελίες, οι οποίες είναι πρωτοφανείς για το Ιράν, έγιναν από τρία διαφορετικά πρόσωπα (πλέον είναι ενήλικοι) μέσω Διαδικτύου και social media, αλλά και απαγορευμένων από την κυβέρνηση του Ιράν μέσων ενημέρωσης. Το θέμα αυτό, όπως και όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικές σχέσεις και τις σεξουαλικές επιθέσεις, θεωρούνται ταμπού στο Ιράν, όμως η συγκεκριμένη υπόθεση πάει ένα βήμα παραπέρα καθώς ο Τούσι είναι διάσημος και εξαιτίας της ιδιότητάς του έχει εξαιρετικά στενές σχέσεις με τους ιερείς του καθεστώτος.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», την περασμένη εβδομάδα το απαγορευμένο από την κυβέρνηση τηλεοπτικό δίκτυο Voice of America Persian TV πήρε συνεντεύξεις από τους τρεις άνδρες που έκαναν τις καταγγελίες εναντίον του Τούσι. Σε αυτές οι τρεις άνδρες επανέλαβαν τις κατηγορίες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και υποστήριξαν ότι ο διάσημος qari σε ηλικίες 12 και 13 ετών τούς κακοποίησε σεξουαλικά και τους βίασε.

Υστερα από αυτές τις συνεντεύξεις το θέμα παρουσιάστηκε και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ανήκουν κυρίως στον μετριοπαθή χώρο, όπως οι εφημερίδες «Shargh» και «Etemaad», οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι όντως ο Τούσι είναι ο κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτήν.

Στα δημοσιεύματα απάντησε ο ίδιος ο qari με σχετική του δημόσια δήλωση, στην οποία ισχυρίζεται ότι όλα αυτά «είναι απολύτως ψέματα» που στόχο έχουν να βλάψουν την εικόνα του ανώτατου ηγέτη της χώρας, του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Σημειώνεται εδώ ότι ο Τούσι έχει κερδίσει δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς απαγγελίας του Κορανίου, ενώ έχει κάνει απαγγελία του ιερού κειμένου σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις. Αυτό σύμφωνα με τους αναλυτές σημαίνει ότι χαίρει της εκτίμησης του στενότερου κύκλου του ανώτατου ηγέτη της χώρας και πιθανόν γι’ αυτό και ο ίδιος στη δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα να ισχυρίστηκε ότι οι καταγγελίες είναι στην ουσία μια επίθεση προς τον ίδιο τον Χαμενεΐ.

Παραδοχή

Υπό το βάρος των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το θέμα αυτό, οι αρχές αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι υπάρχει ανοιχτή δικαστική υπόθεση και για παλιότερες καταγγελίες εναντίον του Σαΐντ Τούσι, παρότι επισήμως οι κατηγορίες έχουν καταπέσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», στο σχετικό ρεπορτάζ του Voice of America Persian TV αναφέρεται ότι οι καταγγελίες αυτές είχαν γίνει πριν από 4 χρόνια και ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κατηγορούν τον Τούσι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων προέρχονται από συντηρητικές και εξαιρετικά θεοσεβούμενες οικογένειες.

Πάντως το γεγονός ότι οι καταγγελίες έγιναν σε απαγορευμένα από την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης προκάλεσε την αντίδραση του καθεστώτος, με τον Αγιατολάχ Σαντέκ Λαριτζανί, επικεφαλής της Δικαιοσύνης, να δηλώνει ότι όσοι συνεργάζονται με «εχθρικά μέσα» πρέπει να τιμωρούνται «για να δούμε ποιος είναι με την επανάσταση και ποιος όχι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr