Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Εάν χτυπήσουμε τον Άσαντ πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία – Στόχος οι τζιχαντιστές

Τραμπ: Εάν χτυπήσουμε τον Άσαντ πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία – Στόχος οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να βρεθούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν χτυπήσουν τον Άσαντ στη Συρία υπογραμμίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Εάν οι ΗΠΑ εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Άσαντ «θα καταλήγαμε να πολεμάμε με τη Ρωσία», είπε ο Ρεπουμπλικανός νεοεκλεγείς Πρόεδρος.

«Η θέση μου είναι πως η Συρία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό. Η Ρωσία βρίσκεται τώρα σε συμμαχία με τη Συρία, και τώρα έχουμε το Ιράν, που γίνεται ισχυρό, εξαιτίας μας, σε συμμαχία με τη Συρία (…). Υποστηρίζουμε αντάρτες εναντίον της Συρίας και δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στη The Wall Street Journal.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ είχε παραδεχθεί πως ο Άσαντ ίσως να μην είναι ο ιδανικός ηγέτης για τη Συρία, ωστόσο οι ομάδες που δρουν στη Συρία και οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία μπορεί να αποδειχθούν χειρότερες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τονίσει πως προτεραιότητά του για τη Συρία δεν είναι η απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Άσαντ αλλά η εξολόθρευση των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ήταν υπερβολικός στην προεκλογική του καμπάνια σχετικά με όσα έλεγε, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: “Όχι. Κέρδισα”. Παραδέχθηκε πάντως πως “είναι διαφορετικά τώρα” και σημείωσε πως θα ακούσει τα όσα του είπε ο Ομπάμα για το πρόγραμμα υγείας, παρότι έχει δεσμευθεί πως θα καταργήσει το Obamacare. “Το Obamacare θα αντικατασταθεί από κάτι άλλο”, ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες της Washington Post αναφέρουν πως παίζει δυνατά για το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας στη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ η απερχόμενη γερουσιάστρια του Νιού Χάμσιρ, Κέλι Άγιοτ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr