Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές πωλούσαν τις σκλάβες Γιαζίντι προς 800 δολάρια το κεφάλι

Οι τζιχαντιστές πωλούσαν τις σκλάβες Γιαζίντι προς 800 δολάρια το κεφάλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Άραβας φύλαρχος που έζησε υπό τον ζυγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη αποκάλυψε ότι όπως είχε πληροφορηθεί ο αριθμός των γυναικών και κοριτσιών Γιαζίντι που είχαν πιαστεί σκλάβες από τους τζιχαντιστές κυμαινόταν μεταξύ 4.000 με 7.000.

Ο σεΐχης Σουφούκ Αλ Χανάσχ, αρχηγός της φυλής Ταΐ, που έζησε στην κατεχόμενη Μοσούλη από τις 10 Ιουνίου 2014 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2016, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των βιαιοτήτων που διέπραξαν οι τζιχαντιστές.

Αναφερόμενος στις αιχμάλωτες Γιαζίντι, που οι τζιχαντιστές μετέτρεψαν σε ερωτικές σκλάβες τους, από κορίτσια ηλικίας 9 ετών και πάνω, ανέφερε ότι οι αραβικές φυλές της περιοχής ένιωσαν αποτροπιασμό από αυτό το έγκλημα.

“Οι φυλές αισθάνθηκαν σαν αυτό το έγκλημα να συνέβαινε εις βάρος των δικών τους κοριτσιών”, είπε και επεσήμανε ότι οι αραβικές φυλές “έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους Γιαζίντι”.

Είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος επέτρεψε σε κάθε τζιχαντιστή να πάρει τρεις γυναίκες δικές του που αργότερα μπορούσε να τις πουλήσει προς 800 δολάρια την κάθε μία.

Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην περιοχή Σιντζάρ ή Σινγκάλ στο βορειοδυτικό Ιράκ, όπου ζουν εδώ και αιώνες οι Γιαζίντι, τον Αύγουστο του 2014. Οι τζιχαντιστές έσφαξαν χιλιάδες άνδρες και αγόρια των Γιαζίντι και έπιασαν αιχμάλωτες τις γυναίκες και τις κόρες τους. Από τις σκλάβες Γιαζίντι περίπου 2.000 κατάφεραν τα προηγούμενα δύο χρόνια να αποδράσουν ή να απελευθερωθούν από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι που διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ζωροαστρικής θρησκείας. Ως αρχαιόθρησκοι οι Γιαζίντι θεωρούνται από τους τζιχαντιστές “ειδωλολάτρες” και “σατανιστές” που το “χαλιφάτο” οφείλει να τους εξισλαμίσει ή να τους κατασφάξει και σκλαβώσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr