Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SADAT (ΣΑΝΤΑΤ): Ο ιδιωτικός στρατός μισθοφόρων τζιχαντιστών του Ερντογάν απειλεί το ΝΑΤΟ

SADAT (ΣΑΝΤΑΤ): Ο ιδιωτικός στρατός μισθοφόρων τζιχαντιστών του Ερντογάν απειλεί το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε άρθρο του στο Turkish Minute ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συγκροτεί έναν μυστικό-προσωπικό του στρατό, ο οποίος δεν θα υφίσταται υπό ΝΑΤΟϊκό έλεγχο και ο οποίος αποτελεί απειλή για το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Όπως ισχυρίζεται ο Μποζκούρτ, ο Ερντογάν “χτίζει” μια παραστρατιωτική δύναμη με τη βοήθεια συνταξιούχων ισλαμιστών και νεο-εθνικιστών στρατηγών από το 2011 χρησιμοποιώντας μάλιστα τα πεδία μάχης της Λιβύης και της Συρίας για να εκπαιδεύονται οι άνδρες του.

Υπονοεί δηλαδή ότι πολλοί Τούρκοι τζιχαντιστές, που έχουν εμπλακεί σε αυτές τις συγκρούσεις, είναι στην πραγματικότητα παραστρατιωτικοί του Ερντογάν.

Ο Μποζκούρτ ισχυρίζεται ακόμα ότι από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και μετά, ο Ερντογάν περνά ταχύτατα τον έλεγχο και του τακτικού τουρκικού στρατού σε στελέχη αυτής της παραστρατιωτικής δύναμης.

Ο Μποζκούρτ σημειώνει ότι ο Ερντογάν άρχισε να επαναλαμβάνει δημοσίως τις αναθεωρητικές του απόψεις, που απειλούν Ελλάδα, Συρία και Ιράκ, αφού άρχισε να βάζει στο χέρι τον στρατό.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κηρύχθηκε στην Τουρκία έδωσε στον Ερντογάν και τους συνεργάτες του τη δυνατότητα να κυβερνάνε τη χώρα με διατάγματα.

Κάνοντας κατάχρηση των έκτακτων εξουσιών του ο Ερντογάν προσάρτησε τις παραστρατιωτικές του δυνάμεις στον τουρκικό στρατό.

Έκλεισε στρατιωτικές ακαδημίες και σχολές και άρχισε να στρατολογεί ως αξιωματικούς ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι πτυχιούχοι θα μπορούν να κατατάσσονται στον τουρκικό στρατό και να γίνονται αξιωματικοί. Έτσι απλά.

Ο άνδρας που “τρέχει” τον ιδιωτικό στρατό του Ερντογάν, ο οποίος στρατός ονομάζεται Σαντάτ (Sadat) και είναι τουρκική εταιρεία μισθοφόρων, είναι ο Αντνάν Τανριβερντί (Adnan Tanrıverdi), απόστρατος αντιστράτηγος.

Ο Τανριβερντί ανέλαβε τη θέση του στρατιωτικού συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Αύγουστο, ένα μήνα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Τανριβερντί είναι δηλωμένος ισλαμιστής και στο παρελθόν ήταν ανεπίσημος συμβουλάτορας του Ερντογάν. Ο ίδιος εκπαίδευσε τζιχαντιστές που πολεμάνε στη Λιβύη και στη Συρία.

Ο Τανριβερντί σε συνέντευξη που έδωσε τον Αύγουστο σε Μέσο Ενημέρωσης της ισλαμιστικής κουρδικής οργάνωσης Χιζμπουλά, μιας “φράξιας” μέσα στους Κούρδους που υποστηρίζει ο Ερντογάν για να τους διασπάσει, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος και υποστήριξε ότι πλέον πρέπει να αλλάξει η στρατιωτική εκπαίδευση και η στρατολογία στην Τουρκία.

Δηλαδή, υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας άλλος στρατός που να μην έχει σχέση με τις ΗΠΑ, ένας ισλαμιστικός στρατός.

Ο Τανριβερντί, όπως γράφει ο Μποζκούρτ, εκπαίδευσε σε μυστικά στρατόπεδα στο έδαφος της Τουρκίας τζιχαντιστές για τη Συρία και τη Λιβύη, ενώ οι άνδρες του ενεπλάκησαν και σε επιχειρήσεις ενάντια στους Κούρδους στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Ο Τανριβερντί ωθήθηκε σε παραίτηση από τον τουρκικό στρατό το 1996 επειδή ήταν ισλαμιστής. Τότε στον τουρκικό στρατό θεωρούνταν απαράδεκτο να υπηρετούν ισλαμιστές, ακόμα και απλοί θρησκευόμενοι. Ο Τανριβερντί υπηρετούσε στο τμήμα “ειδικών επιχειρήσεων”.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Ερντογάν τον βοήθησε να στήσει την εταιρεία μισθοφόρων Sadat. Από τότε αυτή η εταιρεία εμπλέκεται όπου μαίνεται τζιχάντ στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική.

Ο Φουάτ Αβνί (Fuat Avni) αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν είχε αναθέσει στη Σαντάτ να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία, ώστε να ξεπεράσει ο ίδιος τα πρόβληματά του μέσω τους χάους.

Οι μισθοφόροι που εργάζονται ως υπάλληλοι της Σαντάτ έχουν παρθεί από το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις. Είναι όλοι ισλαμιστές.

Ο Αβνί ισχυρίζεται ακόμα ότι η Σαντάτ πήρε νεολαίους του κόμματος Ερντογάν και τους εκπαίδευσε ως δολοφόνους για να σταλούν στη Δύση.

Κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει στην τουρκική Βουλή ερωτήσεις σχετικά με τη Σαντάτ αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Ο Μποζκούρτ κατηγορεί ότι οι παραστρατιωτικοί της Σαντάτ ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν και σκότωσαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου Τούρκους πολίτες και κατηγόρησαν ύστερα για τους φόνους τους Τούρκους στρατιώτες.

Λέγεται ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει τους μισθοφόρους της Σαντάτ για να σκοτώσουν πολιτικούς κρατούμενους και κατηγορούμενους ως πραξικοπηματίες που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές με τη δικαιολογία ότι αποπειράθηκαν σε ομαδική απόδραση.

Η Σαντάτ, λέει ο Μποζκούρτ, έχει τη διοίκηση της στρατιωτικής επιχείρισης Ασπίδα του Ευφράτη, δηλαδή της τουρκικής εισβολής στη Συρία, και έχει στήσει το επιτελείο της μέσα στο Προεδρικό Παλάτι του Ερντογάν.

Οι άνθρωποι της Σαντάτ διατάζουν τον τουρκικό στρατό εκπληρώνοντας το όνειρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακηρυχτεί χαλίφης και σουλτάνος.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, εάν ο Ερντογάν πετύχει τους σχεδιασμούς του, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατό τους ΝΑΤΟ, ο τουρκικός, θα έχει μετατραπεί σε ένα ισλαμιστικό στράτευμα που θα εκτρέφει θρησκευτικούς ζηλωτές όπως κάνουν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν. Αυτό, καταλήγει ο Μποζκούρτ, αποτελεί κίνδυνο για το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην Ελλάδα κάποιοι είναι της άποψης “δεν έγινε μωρέ και τίποτα να μείνει μια τουρκική βάση στην Κύπρο” και αποκαλούν τον Κοτζιά “εμμονικό”.

Βεβαίως ο Νίκος Κοτζιάς γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει, πέρα από τις πάγιες ελληνικές θέσεις, ενώ τα ανόητα εγχώρια παπαγαλάκια είναι απλά αμόρφωτοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr