Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν φυλακή τον φίλο της Ελλάδας και του Τσίπρα – Έχουν πάθει πανικό

Οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν φυλακή τον φίλο της Ελλάδας και του Τσίπρα – Έχουν πάθει πανικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινή ισόβιων δεσμών 30 φορές προτείνουν οι τουρκικές εισαγγελικές Αρχές για τον σοσιαλιστή ηγέτη των Κούρδων της Συρίας και σύμμαχο των ΗΠΑ Σάλεχ Μουσλίμ, τον οποίο κατηγορούν (χωρίς στοιχεία αλλά δεν έχει καμία σημασία) ότι εμπλέκεται σε βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε στην Άγκυρα.

Ο κ. Μουσλίμ είναι συμπρόεδρος του σοσιαλιστικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το ένοπλο τμήμα του οποίου (YPG) μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Συνολικά 68 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Σάλεχ Μούσλιμ και άλλα ηγετικά στελέχη των Κούρδων, κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτικών τον περασμένο Φεβρουάριο στην Άγκυρα.

Στην επίθεση εκείνη σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι και οι Κούρδοι της Συρίας την καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή.

Επειδή όμως οι Τούρκοι έχουν εισβάλλει στη βορειοδυτική Συρία και θέλουν να εξοντώσουν τους Κούρδους αντάρτες, ώστε να εμποδίσουν τη δημιουργία του λεγόμενου “κουρδικού διαδρόμου” που θα μεταφέρει τους κουρδικούς υδρογονάνθρακες από το βόρειο Ιράκ στις ακτές της Μεσογείου, πράγμα που η Τουρκία θεωρεί “απομόνωση” και αρχή για διαμελισμό της, στοχεύουν στον ηγέτη των Κούρδων της Συρίας, που συμμετέχει και στη Σοσιαλιστική Διεθνή, για να απαξιώσουν τον κουρδικό αγώνα.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς, οι ίδιοι που φυλακίζουν αβέρτα όποιον “μυρίζει” για γκιουλενιστής, ζητούν για καθέναν από τους κατηγορουμένους ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε αδίκημα που διέπραξαν: 29 φορές ισόβια για τα 29 θύματα της επίθεσης και άλλη μία για «υπονόμευση της ασφάλειας του κράτους».

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μουσλίμ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να πάρει στα σοβαρά τις κατηγορίες.

Την ευθύνη για την επίθεση για την οποία διώκεται είχε αναλάβει η οργάνωση τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), η οποία δεν έχει σχέση ούτε με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σχεδιάστηκε από κοινού από το PKK και τις YPG. Τους λόγους τους αναφέραμε παραπάνω.

*Στη φωτογραφία, από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαλέχ Μουσλίμ σφίγγει το χέρι του Αλέξη Τσίπρα υπό το βλέμμα του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του σοσιαλιστή ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας. Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς συνελήφθη στις αρχές του μήνα από τις τουρκικές Αρχές και δικάζεται κρατούμενος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην ανατολική Θράκη. Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν το κυνηγητό των Κούρδων ηγετών μετά την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Τυχαίο;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr