Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηχητικό ντοκουμέντο σοκ πριν την πρόσκρουση: Βοήθεια, βοηθήστε μας

Ηχητικό ντοκουμέντο σοκ πριν την πρόσκρουση: Βοήθεια, βοηθήστε μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πρόσκρουση του αεροσκάφους με τους 81 επιβάτες στην Κολομβία έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το μοιραίο αεροσκάφος της LAMIA, όπως προκύπτει από τις προειδοποιήσεις του πιλότου προς τον πύργο ελέγχου είχε ξεμείνει από καύσιμα και βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη.

Ο πιλότος ζητά επανειλημμένα να “καθαριστεί” ο διάδρομος προσγείωσης.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται να λέει ο βολιβιανός κυβερνήτης Μιγκέλ Κουιρόγκα.

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία» προσθέτει, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης. Ωστόσο αντίστοιχο πρόβλημα είχε και ένα αεροσκάφος της εταιρίας Viva Colombia και ο Πύργος Ελέγχου έδωσε σε εκείνο άδεια προσγείωσης πρώτα.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η υπάλληλος από τον Πύργο Ελέγχου να λέει στον πιλότο πως υπάρχει ελεύθερος διάδρομος για να προσγειωθεί, ο Μιγκέλ Κουιρόγκα επέμενε να ζητά να “αδειάσει” ο διάδρομος, ενώ προσπαθούσε να πλησιάσει το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια ακούγεται η υπάλληλος να αναφέρει πως έχει χαθεί το σήμα στο ραντάρ και ζητά από τον πιλότο να την ενημερώσει για την πορεία του αεροσκάφους. Ακολουθεί διάλογος και ανταλλαγή πληροφοριών για το ύψος, τα μίλια και άλλα δεδομένα. Ο κυβερνήτης ενημερώσει πως βρισκόταν στα 9.000 πόδια. «Σε τι ύψος είστε τώρα; Θέση;» ήταν οι τελευταίες ερωτήσεις της γυναίκας προς τον πιλότο.

Ωστόσο η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ καθώς το αεροπλάνο είχε συντριβεί παρασύροντας στον θάνατο 71 ανθρώπους μεταξύ αυτών σχεδόν όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε. Μόλις 6 άνθρωποι που επέβαιναν στην πτήση της εταιρείας LAMIA Bolivia επέζησαν, μεταξύ αυτών τρεις ποδοσφαιριστές.

Τα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο επιβεβαίωσε ο συγκυβερνήτης αεροσκάφους της εταιρείας Avianca που πετούσε σε κοντινή απόσταση. Ο συγκυβερνήτης άκουσε στον ασύρματο το αεροσκάφος της LAMIA να προειδοποιεί ότι δεν έχει πλέον καύσιμα και πρέπει να προσγειωθεί.

«Βοήθεια, βοήθεια… Βοηθήστε μας να φθάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης… Βοήθεια, βοήθεια» περιέγραψε ο Χουάν Σεμπάστιαν Ουπεγκούι, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Ρωσία: Η Ουκρανία έκανε τρομοκρατική επίθεση και έριξε το μεταγωγικό με τους 74 επιβάτες

Συνετρίβη ρωσικό Ilyushin Il-76 με πάνω από 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους

Τόκιο: Αεροπορικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς – Συγκλονιστικά βίντεο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr