Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανική κυβέρνηση: Η Μέρκελ δεν βάζει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Γερμανική κυβέρνηση: Η Μέρκελ δεν βάζει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός της τάχθηκε υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες μεταδόθηκαν και από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, η καγκελάριος της Γερμανίας συνέστησε στους χριστιανοδημοκράτες βουλευτές να επικοινωνήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες τη συγκεκριμένη θέση, σε περίπτωση που ερωτηθούν για το πώς το Βερολίνο βλέπει τις περαιτέρω σχέσεις του με την Άγκυρα.

“Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία” τόνισε ο Ζάιμπερτ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

“Από χρόνια η ΕΕ και η Τουρκία διατηρούν ανοιχτές ως προς το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις και υπό τις νυν συνθήκες είναι αδιανόητο να ανοίξουν νέα κεφάλαια”, σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε, επίσης, στην οξεία κριτική που ασκείται στην Ευρώπη και στη Γερμανία για τα κατασταλτικά μέτρα που παίρνει η Τουρκία απέναντι στην αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, τους επιστήμονες.
ρ
“Είναι μια εξέλιξη που στο πλαίσιο της ΕΕ πρέπει να μας απασχολήσει. Στο πέρασμα των χρόνων έχουν ανοίξει κεφάλαια της διαπραγμάτευσης που έχουν παραμείνει ανοικτά, άρα υπό τις νυν συνθήκες, δεν υπάρχει λόγος και χώρος να ανοίξουν κι άλλα κεφάλαια”, σχολίασε.

Αναφορικά με τη σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί, εφόσον συμπεριληφθεί στην ατζέντα “υπό το φως των γεγονότων και των δηλώσεων από την Τουρκία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr