Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιγιόν: Το κράτος δεν έχει δουλειά στις επιχειρήσεις

Φιγιόν: Το κράτος δεν έχει δουλειά στις επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποψήφιος της Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε ότι το κράτος πρέπει να πάρει πίσω τα κεφάλαια που μένουν ακίνητα σε επιχειρήσεις όπου έχει μετοχές, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Renault.

Ο Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι θα ληφθούν τα μέτρα που θα αφορούν επιχειρήσεις όπου «δεν χρησιμεύει απολύτως τίποτα στο κράτος» να διατηρεί συμμετοχή σε εταιρείες.

“Πρέπει να πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα που επενδύουμε στις υποδομές”

Μιλώντας σε συνάντηση με τον δήμαρχο και τους συμβούλους στην περιοχή Σαρτ της Γαλλίας είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ξαναδούμε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα που επενδύουμε στις υποδομές».

Απαντώντας στα αιτήματα των δημοτικών συμβούλων ο κ. Φιγιόν απάντησε:«Μπορούμε να κάνουμε πολλές οικονομίες, καταρχήν από τις θέσεις στο δημόσιο και να επενδύσουμε μαζικά στις τεχνολογίες, στους νέους τρόπους εργασίας. Αυτό κάνουν οι επιχειρήσεις και αυτό είναι κάτι που δυσκολεύεται να κάνει το κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε ο υποψήφιος, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και πρώην υπουργός Τηλεπικοινωνιών.

«Αν κερδίσω τις προεδρικές εκλογές, θέλω να περάσω ένα πενταετές συμβόλαιο με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να γίνουν οικονομίες, πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία και οι αβάσταχτοι τοπικοί φόροι. Πρέπει να απελευθερώσουμε την διαχείριση του προσωπικού και να απελευθερώσουμε την οργάνωση των Δήμων.

Το λάθος που γίνεται στη χώρα μας είναι ότι το σύστημα διευθύνεται πάντα από πάνω. Ο υπουργός Εσωτερικών αποφασίζει ότι οι Δήμοι θα είναι όλοι ίδιοι. Αλλά οι μεγάλοι Δήμοι και οι κοινότητες δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες δομές. Δεν θέλω πια το κράτος και οι περιφερειάρχες να έχουν την τελευταία λέξη για την οργάνωση των δήμων και κοινοτήτων και να κατασκευάζουν παράλογα σχέδια», πρόσθεσε ο Φρανσουά Φιγιόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr