Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαν ντερ Μπέλεν: “Νίκη της φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας”

Βαν ντερ Μπέλεν: “Νίκη της φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη χαρά του για τη νίκη της «φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας» εξέφρασε ο 72χρονος ανεξάρτητος υποψήφιος -υποστηριζόμενος από τους Πράσινους- Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος βάσει των νεότερων εκτιμήσεων αναμένεται πως θα συγκεντρώσει ποσοστό 53,3%, έναντι 46,7% του υποψηφίου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χοφερ (με ποσοστό σφάλματος 1%), κερδίζοντας καθαρά την κούρσα για την αυστριακή προεδρία.

«Από την αρχή αγωνίστηκα και τάχθηκα υπέρ μιας φιλοευρωπαϊκής Αυστρίας», τόνισε σε δήλωσή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση -σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο- ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας ότι θα προασπίσει τις αξίες της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι πιθανότητες για ανατροπή του αποτελέσματος είναι μηδαμινές, δεδομένου ότι ο κ. Βαν ντερ Μπέλεν εμφανίζεται ισχυρότερος στο πεδίο των εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων, η ενσωμάτωση των οποίων στο εκλογικό αποτέλεσμα θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Αυστρία: Αναγνώρισε την ήττα του ο Χόφερ

Τη νίκη του κ. Βαν ντερ Μπέλεν, στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, αναγνώρισε εξάλλου ο 45χρονος υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χοφερ.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Χόφερ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές τους δηλώνοντας απογοητευμένος για το αποτέλεσμα, ενώ συνεχάρη τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία του, καλώντας τους πολίτες της Αυστρίας «να εργαστούν από κοινού».

Λίγο νωρίτερα, την ήττα του κ. Χοφερ στις αυστριακές εκλογές, αναγνώρισε και το επιτελείο του.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Βαν ντερ Μπέλεν για την επιτυχία αυτή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι κ. Βαν ντερ Μπέλεν είχε αποσπάσει το 50,3% των ψήφων στις εκλογές που είχαν διεξαχθεί αρχικά στις 22 Μαΐου.

Το αποτέλεσμα ακυρώθηκε λόγω παρατυπιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έπειτα από προσφυγή του Κόμματος των Ελευθέρων.

Αυτή τη φορά το ακροδεξιό κόμμα έκανε γνωστό ότι δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια Τουσκ – Σουλτς σε Βαν Ντερ Μπέλεν

Τα συγχαρητήρια του στον κ. Βαν Ντερ Μπέλεν απέστειλε -μέσω Twitter- ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χαιρέτισε από την πλευρά του το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία κάνοντας λόγο για «βαριά ήττα του αντιευρωπαϊκού εθνικισμού και λαϊκισμού».

Αλ. Τσίπρας: Η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Αυστρία, οξυγόνο για την Ευρώπη

«Η νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Αυστρία, οξυγόνο για την Ευρώπη σε μια στιγμή που απειλείται από την άνοδο της ακροδεξιάς. Ελλάδα και Αυστρία συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς φιλίας. Εύχομαι στον πρόεδρο Βαν Ντερ Μπέλεν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» αναφέρει ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr