Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μηνύματα συμφιλίωσης έστειλε ο νέος πρόεδρος της Αυστρίας

Μηνύματα συμφιλίωσης έστειλε ο νέος πρόεδρος της Αυστρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, Αυστρία,

Θέλει να είναι “ένας πρόεδρος για όλους τους Αυστριακούς”, τόνισε στη Βιέννη ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, ο οικολόγος, πρώην καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην ηγέτης επί ένδεκα χρόνια του κόμματος των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, στέλνοντας μηνύματα συμφιλίωσης κατά την πρώτη ομιλία του μετά τον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, που ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, έπειτα από την ολοκλήρωση το μεσημέρι της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων, ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν συγκέντρωσε ποσοστό 53,8%, έναντι 46,2% του αντιπάλου του, του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του υπαρχηγού του και έως τώρα δευτέρου προέδρου της αυστριακής Βουλής, Νόρμπερτ Χόφερ.

“Να ακούμε περισσότερο ο ένας τον άλλο”

Ας προσπαθήσουμε να λογομαχούμε λιγότερο μεταξύ μας και να ακούμε περισσότερο ο ένας τον άλλο, ας αρχίσουμε να συζητούμε μεταξύ μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος, τονίζοντας πως εκτιμά ότι η εκλογή του είναι ένα μήνυμα που έχει επιρροή και πέραν των συνόρων της Αυστρίας.

“Είναι ένα κόκκινο-άσπρο-κόκκινο (σ.σ. τα χρώματα της αυστριακής σημαίας) σημάδι που στάλθηκε στις πρωτεύουσες και στα χωριά της Ευρώπης, πως μία πολιτική του ενός μαζί με τον άλλο, έχει όχι μόνον νόημα, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε επιτυχία”, επισήμανε ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Ο ίδιος τείνει το χέρι του προς όλους τους ψηφοφόρους και υπόσχεται να είναι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος για όλους τους Αυστριακούς και όλες τις Αυστριακές, ανεξάρτητα εάν τον ψήφισαν ή όχι, ανέφερε στη συνέχεια, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την ομάδα του,τους υποστηρικτές στην προεκλογική εκστρατεία και όλους τους ψηφοφόρους, αλλά και διατυπώνοντας την αναγνώριση προς τον αντίπαλό του στις εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ.

Οπως σημείωσε ο ντερ Μπέλεν, δεν θέλει να κάνει λόγο για διάσπαση στη χώρα, τουναντίον το υψηλό ποσοστό συμμετοχής έδειξε πόσο σημαντικές ήταν για τους ανθρώπους αυτές οι εκλογές. Ακόμη και εάν όμως υπάρχει μία τέτοια διάσπαση, δεν πρέπει να παραμένει αιώνια και ο ίδιος θα αναζητήσει όλα όσα ενώνουν και θα θέσει αυτά μπροστά και όχι εκείνα που χωρίζουν.

Πρόθεσή του είναι επίσης να εργαστεί δεσμευτικά στο εσωτερικό της χώρας και να εκπροσωπεί την Αυστρία στο εξωτερικό κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας όλο το βάρος ώστε να καταστεί δυνατή η μεγαλύτερη προσέγγιση της Ευρώπης, ενώ θέλει να συμβάλει σε μία πραγματικά ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών, όπως επίσης στο μεγάλωμα των παιδιών στη χώρα μέσα σε ειρήνη και χαρά.

Ο ίδιος προτίθεται να περιορίσει τις δημόσιες δηλώσεις του, έως την ορκωμοσία του, στις 26 Ιανουαρίου, αλλά στο μεταξύ θα έχει φυσικά διαβουλεύσεις όχι μόνον με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και με κυβερνήτες των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων, με δημάρχους και κοινοτάρχες, με εκπροσώπους των συνδικάτων, της οικονομίας, του πολιτισμού όπως επίσης με τις ηγεσίες των εκκλησιών.

Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είναι ο πρώτος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας στην μεταπολεμική ιστορία της, ο οποίος δεν προέρχεται από κανένα εκ των δύο κομμάτων που κυβερνούν στη χώρα μετά το 1945, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαικό Κόμμα, ενώ επίσης είναι ο πρώτος οικολόγος πρόεδρος στην Ευρώπη.

Ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας θα ορκιστεί στις 26 Ιανουαρίου, αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντά του ως διάδοχος του εδώ και δώδεκα χρόνια ομοσπονδιακού προέδρου της χώρας, Χάιντς Φίσερ, του οποίου η δεύτερη εξαετής θητεία ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία επρόκειτο να αναλάβει ορκιστεί νέος πρόεδρος ο ντερ Μπέλεν ως νικητής του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών της 22ας Μαίου, που τελικά ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από σχετική προσφυγή της Ακροδεξιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Αυστρία: Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12χρονη από 17 εφήβους- Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

Ένοχος για ψευδορκία ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Ρωσία: Ισχυρή απειλή ότι θα κλείσει οριστικά τις στρόφιγγες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr