Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το TOP 10 των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ευρώπη

Το TOP 10 των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times είναι οι εξής:

10. Οικογένεια Έρι/Χόφμαν

eri hofman
Αξία περιουσίας: 18,4 δισ. λίρες (21,6 δισ. ευρώ). Είναι απόγονοι των ιδρυτών του φαρμακευτικού κολοσσού Roche. Με το μερίδιό τους διατηρούν τον έλεγχο της εταιρείας, παρότι δεν έχουν επιχειρησιακούς ρόλους.

9. Οικογένεια Χένκελ

Καθαρή αξία: 18,7 δισ. δολάρια (16,7 δισ. ευρώ). Ο όμιλός τους, που έχει το όνομα της οικογένειας, έχει ιδρυθεί το 1987 και κατασκευάζει πολλά γνωστά προϊόντα.

8. Στέφαν Πέρσον, 69 ετών, Λότι Ταμ, 67 ετών και οικογένεια

persson

Καθαρή αξία: 21,7 δισ. λίρες (25,4 δισ. ευρώ).  Ένα μεγάλο μέρος της H&M ανήκει στα αδέλφια από τη Σουηδία. Ο πατέρας τους είχε ιδρύσει την εταιρεία. Ο Πέρσον είναι και CEO της.

7. Μπερνάρ Αρνό, 67 ετών

bernard_arnault

Καθαρή αξία: 23,6 δισ. λίρες (27,7 δισ. ευρώ). Είναι διευθύνων σύμβουλος της LVMH, στην οποία ανήκει η Louis Vuitton αλλά και η Moët & Chandon. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

6. Λιλιάν Μπετανκούρ, 94 ετών

liliane_bettencourtΚαθαρή αξία: 25 δισ. λίρες (29,3 δισ. ευρώ). Είναι η μεγάλη κυρία της L’Oreal. Μαζί με τα παιδιά της κατέχει το 33% της εταιρείας. Πάσχει από άνοια και τα παιδιά της πλέον διαχειρίζονται τις επιχειρηματικές υποθέσεις της.

5. Στέφαν Κουάντ και Σουζάν Κλάτετ, 50 και 54 ετών

stefan_quandt.6.12Καθαρή αξία: 25,4 δισ. δολάρια (23,6 δισ. ευρώ). Οι κληρονόμοι της BMW. Ο πατέρας τους ήταν ο Χέρμπερτ Κουάντ, ο οποίος μετέτρεψε την BMW σε κολοσσό.

4. Σεργκέι Μπριν, 43 ετών

sergey_brin.6.12Καθαρή αξία: 26,1 δισ. λίρες (30,6 δισ. ευρώ). Γεννημένος στην Σοβιετική Ενωση, είναι συνιδρυτής της Google και πρόεδρος της «μαμάς» εταιρείας Alphabet Inc. Είναι ο 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

3. Καρλ Αλμπρεχτ τζούνιορ, Μπεάτε Χάιστερ και οικογένεια

Καθαρή αξία: 27,1 δισ. λίρες (31,8 δισ. ευρώ). Είναι παιδιά -και κληρονόμοι- του Καρλ Αλμπρεχτ, ο οποίος είχε ιδρύσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi με τον αδελφό του. Ο Αλμπρεχτ πέθανε το 2014. Εχουν πάνω από 10.000 καταστήματα σε 18 χώρες.

2. Ινγκβαρ Καμπράντ, 90 ετών, και η οικογένειά του

ingvar_kamprad.6.12Καθαρή αξία: 38,3 δισ. λίρες (44,9 δισ. ευρώ). Ο γεννημένος στη Σουηδία Καμπράντ είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ΙΚΕΑ.

1. Αμάνθιο Ορτέγκα, 80 ετών  

ortega.6.12Καθαρή αξία: 50,2 δισ. λίρες (58,9 δισ. ευρώ). Είναι Ισπανός επιχειρηματίας που ίδρυσε τον όμιλο Inditex. Είναι πιο γνωστός για την αλυσίδα Zara. Πρόκειται για τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 93χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ αρραβωνιάστηκε την 67χρονη Ελένα Ζούκοβα, πρώην πεθερά του Αμπράμοβιτς και νυν πεθερά του Νιάρχου

DW: Σενάρια για ευρωπαϊκή πυρηνική βόμβα

Spiegel: Στις «χειρότερες πόλεις για να ζεις» η Αθήνα

Το αρχαίο DNA αποκαλύπτει το λόγο για τα υψηλά ποσοστά σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Ευρώπη

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr