Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολάντ από την Κύπρο: Η Ε.Ε. θα είναι παρούσα στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη

Ολάντ από την Κύπρο: Η Ε.Ε. θα είναι παρούσα στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ελικόπτερο έφθασε στις 18.50 στην πρωτεύουσα της Κύπρου, Λευκωσία,  (στο Αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας) ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, υπό την εποπτεία ελικοπτέρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Πέμπτης Δημοκρατίας της Γαλλίας (η τρέχουσα μορφή του δημοκρατικού πολιτεύματος σε ισχύ στη χώρα) ανταποδίδει την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι, στις 28 του Σεπτέμβρη.Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, αναφερόμενος στο Κυπριακό εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί λύση. Σημείωσε πως η ΕΕ πρέπει να είναι παρούσα στη συζήτηση για το διεθνές πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού και αυτό θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Γαλλία, είπε, είναι διατεθειμένη να παίξει ένα χρήσιμο ρόλο και είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. Το Κυπριακό σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, είναι ένα πρόβλημα πολλών χρόνων και πρέπει να βρει τη λύση του και η Γαλλία είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει σε μια λύση. Είμαστε, είπε φίλοι του κυπριακού λαού και φίλοι των κοινοτήτων της Κύπρου.

Ευχαρίστησε την Κύπρο που παραχωρεί διευκολύνσεις στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις και αποκάλυψε ότι σύντομα θα υπογραφεί αμυντική συμφωνία. Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε και στους άλλους τομείς συνεργασίας με τη Κύπρο, στον τομέα, της ενέργειας, του τουρισμού και των κοινών δράσεων στην ΕΕ. Ο Γάλλος Πρόεδρος επισκέφθηκε τη Λευκωσία με πρόσκληση του κ. Αναστασιάδη μετά από επίσκεψη του στο αεροπλανοφόρο «Σ. Ντεγκόλ».

Τι είπε ο Νίκος Αναστασιάδης

Από τη πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για την επίσκεψη του σε μια κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό. Σημείωσε πως ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για τις εξελίξεις με την απόφαση για τις συναντήσεις που θα γίνουν στην Γενεύη τον Ιανουάριο. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική στήριξη της Γαλλίας αλλά και για την επιθυμία της να συμβάλλει στις προσπάθειες λύσης με την ιδιότητας της ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε πως μια χώρα της ΕΕ δεν χρειάζεται τις εγγυήσεις μιας τρίτης χώρας που ενδεχομένως να επηρεάζει και την ίδια την ΕΕ. Ο Κύπριος Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία, την συνεργασία σε θέματα ενέργειας αλλά και τη συνεργασία εντός της ΕΕ ιδιαιτέρως μετά την απόφαση της Βρετανίας για αποχώρηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr