Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργιάζουν οι μαυραγορίτες στην πολιορκημένη Μοσούλη – Πέντε φορές πάνω οι τιμές

Οργιάζουν οι μαυραγορίτες στην πολιορκημένη Μοσούλη – Πέντε φορές πάνω οι τιμές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μοσούλη είναι μια πόλη αποκλεισμένη από παντού. Από τον βορρά την έχουν “κλείσει” οι Κούρδοι Πεσμεργκά, από τα ανατολικά έχει εισβάλει ο στρατός που προωθείται και από τα νότια, ενώ από τα δυτικά είναι αποκλεισμένη από την ιρακινή σιιτική πολιτοφυλακή, τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης ή αλλιώς Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι.

Επειδή η πόλη έχει τεθεί σε κανονικότατη πολιορκία, τα φρέσκα τρόφιμα μέσα στη Μοσούλη σπανίζουν και οι τιμές τους έχουν εκτοξευτεί.

Μέσα στην πολιορκημένη Μοσούλη έχουν εγκλωβιστεί περίπου ένα εκατομμύριο άμαχοι και ο χειμώνας έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του στο βορειοδυτικό Ιράκ.

“Η πόλη δεν είδε ποτέ τόσο υψηλές τιμές”, είπε ένας κάτοικος της Μοσούλης που ζει στη δυτική όχθη της μιλώντας στο Reuters τηλεφωνικά.

Να σημειωθεί ότι η δυτική Μοσούλη τελεί υπό τον απόλυτο έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Για ένα βαρέλι πετρελαίου θέρμανσης η τιμή έχει φτάσει στο ένα εκατομμύριο δηνάρια (850 δολάρια) όταν προηγουμένως κόστιζε 150.000 δηνάρια”, είπε, προσθέτοντας ότι και οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί τέσσερις ή πέντε φορές, παρά τις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους να τιμωρήσει τους μαυραγορίτες.

Ένας μανάβης είπε ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν μπει στην πόλη φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μόνο πατάτες και κρεμμύδια.

“Οι κάτοικοι ανησυχούν για το πώς θα βρουν ψωμί. Εάν η πολιορκία συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν από έλλειψη φαγητού”, είπε μιλώντας στο Reuters.

Στις ανατολικές συνοικίες της Μοσούλης, όπου οι ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει αρκετές συνοικίες της πόλης, οι άμαχοι διέφυγαν από τις πρώτες γραμμές και βρήκαν προστασία σε καταυλισμούς και περιοχές που ελέγχονται από τον στρατό.

“Είμαστε χαρούμενοι παρά ότι αφήσαμε πίσω μας όλα μας τα υπάρχοντα. Το σπίτι, το αυτοκίνητο, τα πράγματά μας”, είπε ένας κάτοικος της συνοικίας Μουθάνα που διέφυγε με την οικογένειά του και βρήκε καταφύγιο σε σπίτι συγγενή του στη συνοικία Ζάχρα που ελέγχει ο στρατός.

“Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι γλιτώσαμε από τον θάνατο και την κόλαση”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr