Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε επιφυλακή η Γαλλία για τους τζιχαντιστές – “Πολύ υψηλή” η απειλή

Σε επιφυλακή η Γαλλία για τους τζιχαντιστές – “Πολύ υψηλή” η απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πολύ υψηλή» παραμένει η τζιχαντιστική τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία, προειδοποιεί ο επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης της γαλλικής αστυνομίας Ζαν Μαρκ Φαλκόν σε συνέντευξή του στη Journal du Dimanche που κυκλοφορεί την Παραμονή, σημειώνοντας πως παρότι δεν υπάρχουν «ακριβή στοιχεία» για κάποια συγκεκριμένη ενέργεια εν όψει Χριστουγέννων, «ο κίνδυνος» υφίσταται.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας αναλύουν καθημερινά το επίπεδο της απειλής. Εδώ και πολλούς μήνες, αυτή παραμένει πολύ υψηλή, τόσο στη Γαλλία όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες συμμετέχουν στον συνασπισμό (σ.σ. ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος).

»Μετά την οδυνηρή εμπειρία της επίθεσης στη Νίκαια, η επίθεση του Βερολίνου επιβεβαιώνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ασφαλείας» σε εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή των πολιτών, υπογράμμισε ο Φαλκόν.

Όπως ανέφερε ο ίδιος για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων στις μεγάλες πόλεις «θα έχουμε όχι μόνο αστυνομική παρουσία, αλλά και μια δυνατότητα σχεδόν άμεσης αντίδρασης».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τις γερμανικές υπηρεσίες μετά την επίθεση του Βερολίνου, ο Φαλκόν σημείωσε πως οι γαλλικές αστυνομικές αρχές συνεργάζονται «καθημερινά με τις γερμανικές υπηρεσίες και πλέον και με τις ιταλικές», καθώς ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης του Βερολίνου Άνις Άμρι σκοτώθηκε στο Μιλάνο τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε ανταλλαγή πυρών με Ιταλούς αστυνομικούς.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας κάνει εντατικές έρευνες για να εξιχνιαστεί αν πράγματι «ο τρομοκράτης αυτός μπόρεσε να περάσει από την επικράτειά μας» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr