Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Αθήνα μπορεί τώρα να ελπίζει στην ελάφρυνση χρέους

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Αθήνα μπορεί τώρα να ελπίζει στην ελάφρυνση χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ελληνικό Χρέος,

Λακωνικά σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την επιστολή Τσακαλώτου, λέγοντας ότι η τήρηση του μνημονίου ανοίγει το δρόμο για ελάφρυνση του χρέους.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με την οποία ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώνει την «απόλυτη δέσμευση» της ελληνικής κυβέρνησης στους μνημονιακούς όρους που είχαν συνομολογηθεί στις 25 Μαϊου και 5 Δεκεμβρίου δεν σχολιάζεται εκτενώς στα φύλλα των γερμανικών εφημερίδων.

Σε μια σύντομη μόνο αναφορά η Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου dpa αναφορικά με την χρηματιστηριακή απόδοση των γερμανικών ομολόγων την πρώτη ημέρα λειτουργίας των διεθνών χρηματαγορών μετά τις διακοπές Χριστουγέννων, σημειώνει: «Οι τιμές των γερμανικών ομολόγων κινήθηκαν σε θετικά επίπεδα την Τρίτη συνεχίζοντας την κερδοφόρα πορεία που είχε καταγραφεί πριν τα Χριστούγεννα. (…) Αισθητή μείωση καταγράφηκε στα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Μετά τους διαξιφισμούς για το δώρο Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους, η Αθήνα μπορεί τώρα μόνο να ελπίζει σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Ο δρόμος για την ενεργοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης ESM είναι πλέον ανοιχτός, όπως δήλωσε μέσω twitter το Σάββατο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε στο μεταξύ επιβεβαιώσει με επιστολή την επιθυμία του να τηρήσει τις πρότερες συμφωνίες».

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στα χρηματιστηριακά νέα της ημέρας σημειώνει ότι «τα νέα για την Ελλάδα είναι καλά: υπάρχουν πιθανότητες για ελάφρυνση χρέους», σε αντίθεση μάλιστα με την Ιταλία, όπου η αρνητική εικόνα που συνεχίζει να καταγράφει η μεγάλη συστημική τράπεζα Μοnte dei Paschi καθώς και τα σενάρια διάσωσής της, συνεχίζουν να προκαλούν έντονη ανησυχία για την πορεία της ιταλικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr