Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι “συνδέουν” τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Άγκυρα με τον Τζιχάντι Τζον

Οι Τούρκοι “συνδέουν” τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Άγκυρα με τον Τζιχάντι Τζον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέχεια της αυστηρής ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τετάρτη η Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα, στην οποία με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο αποκρούονται οι ισχυρισμοί μερίδας του τουρκικού Τύπου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, η ερντογανική ημερήσια εφημερίδα Güneş κυκλοφόρησε την Πέμπτη με πρωτοσέλιδο στο οποίο αποκαλεί τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα Τζον Μπας “ψεύτη” και τον “συνδέει” με τον διαβόητο αποκεφαλιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Βρετανό υπήκοο Μοχάμεντ Εμουάζι, γνωστό κι ως Τζιχάντι Τζον.

Η Güneş γράφει στο πρωτοσέλιδό της “Κι αυτός είναι ο ψεύτης Τζον”, βάζοντας μια μεγάλη φωτογραφία του Αμερικανού πρεσβευτή Τζον Μπας δίπλα σε μία μικρότερη του Τζιχάντι Τζον.

Η ισλαμιστική ερντογανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πανικοβλήθηκαν μετά τις κατηγορίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι δηλαδή υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις κι εξουσιοδότησαν τον πρεσβευτή τους να αρνηθεί τα γεγονότα.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας ως “αλαζονική” και κατηγορεί τον Πρεσβευτή ότι ψεύδεται.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα απάντησε την Τετάρτη με αυστηρότητα στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που υιοθετούν τους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση της Πρεσβείας αναφέρεται ότι τα τουρκικά Μέσα ανακυκλώνουν μεγάλη παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ και τις επιχειρήσεις του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και δηλώνεται κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ ουδέποτε υποστήριξαν το Ισλαμικό Κράτος, όπως ισχυρίζονται ο Τούρκος Πρόεδρος και τα φιλικά του τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη δήλωση του εκπρόσωπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, που είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς Ερντογάν, περί υποστήριξης τρομοκρατικών ομάδων από τις ΗΠΑ, ως “γελοίες”.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν δημιούργησε ή υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος ή προμήθευσε με όπλα ή εκρηκτικά τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ή το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των Αμερικανών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ξανά την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή, εννοώντας στη Συρία και στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr