Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

$600 το κεφάλι πληρώνουν την ελευθερία τους οι κάτοικοι της Χαουίτζα στο Ισλαμικό Κράτος

$600 το κεφάλι πληρώνουν την ελευθερία τους οι κάτοικοι της Χαουίτζα στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όποιος κάτοικος της Χαουίτζα, στα νότια της επαρχίας Κιρκούκ του Ιράκ, θέλει να εγκαταλείψει την πόλη πρέπει να πληρώσει 600 δολάρια το κεφάλι “διόδια” στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με τον Χίγουα Ανγουάρ, συνταγματάρχη των Κούρδων Πεσμεργκά, που μίλησε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Rudaw, εκατοντάδες κάτοικοι από τις νότιες περιοχές του Κιρκούκ, που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, φτάνουν στις κουρδικές γραμμές τις τελευταίες ημέρες και όλοι λένε ότι πλήρωσαν τα χρήματα που τους ζήτησαν για να ξεφύγουν.

Όπως είπε ο Αμίρα Χασάν, κάτοικος του χωριού Ράμλα κοντά στην πόλη της Χαουίτζα, “είμαστε μια οικογένεια επτά μελών και πληρώσαμε 4.200 δολάρια για να μας αφήσουν να φύγουμε”.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Χαουίτζα και το νότιο μέρος της επαρχίας του Κιρκούκ τον Ιούλιο του 2014, όταν εισέβαλε στο Ιράκ και ανακήρυξε την ανασύσταση του χαλιφάτου.

Όπως μεταδίδει το κουρδικό BasNews, αργά τη Δευτέρα τουλάχιστον 600 άμαχοι έφτασαν στις γραμμές των Πεσμεργκά προερχόμενοι από τον νότο της επαρχίας του Κιρκούκ.

Οι άμαχοι αφού ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας, για τον φόβο τζιχαντιστών ανάμεσά τους, μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό Λαϊλάν όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι.

Αν και η Χαουίτζα βρίσκεται πριν τη Μοσούλη, η κυβέρνηση του Ιράκ επέλεξε να πάρει πρώτα τη Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος και να αφήσει τη Χαουίτζα για αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr