Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Φιλιππίνων: “Έχω ξαδέλφια μέλη στο Ισλαμικό Κράτος”

Πρόεδρος Φιλιππίνων: “Έχω ξαδέλφια μέλη στο Ισλαμικό Κράτος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλυψε ότι έχει ξαδέλφια που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στις Φιλιππίνες.

“Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να βρίσκεται παντού” δήλωσε ο Ντουτέρτε, που εκτός του πολέμου που έχει κηρύξει στα ναρκωτικά έχει διατάξει τον στρατό να εντείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις ενάντια στις ισλαμικές ένοπλες οργανώσεις που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο και τρομοκρατία στις νότιες Φιλιππίνες.

Μιλώντας στο Rappler, δήλωσε: “Για να είμαι ειλικρινής, έχω ξαδέλφια στην απέναντι πλευρά, με το MI και το MN. Ορισμένοι, όπως άκουσα, είναι με το Ισλαμικό Κράτος”.

Με τα αρχικά “MI” αναφέρθηκε στο “Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο των Μόρο” και με τα αρχικά “MN” στο “Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο των Μόρο”.

“Μόρο” ονομάζονται οι μουσουλμάνοι των Φιλιππίνων και αποτελούν το 5,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Το Ισλάμ στις Φιλιππίνες έφτασε τον 13ο αιώνα από ιμάμηδες που ξεκίνησαν από τον Περσικό Κόλπο.

“Μόρο” τους “βάφτισαν” οι Ισπανοί, όταν οι Φιλιππίνες ήταν αποικία τους, από την ισπανική λέξη “Μουρ” που σημαίνει “Μαυριτανοί”.

Οι ηγέτες των Μόρο κήρυξαν εδώ και πολλές δεκαετίες ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους συμπατριώτες με τους ρωμαιοκαθολικούς Φιλιππινέζους και ότι αποτελούν άλλο έθνος, διεκδικώντας την ανεξαρτησία τους.

Οι μουσουλμάνοι Φιλιππινέζοι, οι Μόρο, κατοικούν στις νότιες Φιλιππίνες, στα νησιά Μιντανάο, Σούλου και Παλαουάν. Στα νησιά αυτά είχαν δημιουργηθεί δύο σουλτανάτα, του Μακουιντανάο (1500–1888) και του Σούλου (1405–1915).

Οι μουσουλμάνοι κάτοικοι του νότου πολέμησαν τόσο τους Ισπανούς αποικιοκράτες όσο και τους Αμερικανούς όταν έκαναν τις Φιλιππίνες αποικία τους. Σήμερα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην κεντρική κυβέρνηση των Φιλιππίνων.

Στις Φιλιππίνες από τη δεκαετία του 1990 έχει πατήσει πόδι και η Αλ Κάιντα ενώ από το 2014 η τοπική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Αμπού Σαγιάφ έχει απασχολήσει πολλές φορές τα Μέσα Ενημέρωσης εξαιτίας των δυτικών τουριστών που έχει απαγάγει και αποκεφαλίσει όταν δεν της πληρώθηκαν τα λύτρα που ζητούσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr