Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συγκέντρωσε 8.000 στρατιώτες για να πολεμήσει 350-500 τζιχαντιστές

Ο Ερντογάν συγκέντρωσε 8.000 στρατιώτες για να πολεμήσει 350-500 τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τους 8.000 στρατιώτες έχει φθάσει η δύναμη εισβολής των Τούρκων στη βορειοδυτική Συρία, που ονομάζεται επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη και όλοι αυτοί θα επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμπ που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Όπως διαβάζουμε στην ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, οι Τούρκοι στρατιώτες θα πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή ενώ οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), δηλαδή οι μισθοφόροι των Τούρκων, θα έχουν βοηθητικό ρόλο στην επίθεση.

Οι Τούρκοι έχουν πάρει μαζί τους και καμιά 12αριά οβιδοβόλα της “καταιγίδας”, thunderstorm howitzers, (προφανώς κάποιο τουρκικό… υπερόπλο, άγνωστο στην αναζήτηση της google) και πολλά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού.

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν και τρεις στρατιωτικές βάσεις (στρατόπεδα) πριν εξαπολύσουν την επίθεση.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική των Τούρκων είναι να απομονώσουν την Αλ Μπαμπ. Δηλαδή να την περικυκλώσουν και να τη θέσουν σε πολιορκία.

Τα ηρωικά “γιουρούσια” τους τις προηγούμενες εβδομάδες κατέληξαν σε πανωλεθρίες, τους πήραν οι τζιχαντιστές και αρκετά τανκς Λέοπαρντ λάφυρα, με τους φιλότουρκους μισθοφόρους του FSA σε ποσοστό 90% να τρέπονται σε φυγή μόλις αντίκρισαν τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και οι Τούρκοι να μένουν πίσω και να μετράνε πτώματα.

Οι Τούρκοι λοιπόν αποφάσισαν να απομονώσουν την Αλ Μπαμπ από την “πρωτεύουσα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, την Ράκα, ώστε να μην εισέρχονται στην πολιορκημένη πόλη ενισχύσεις.

Θα μπορούσαν από την αρχή να είχαν προσπαθήσει να απομονώσουν την Αλ Μπαμπ, όπως έχουν κάνει οι Κούρδοι για παράδειγμα σε όλες τις πολιορκίες που πήραν πόλεις από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά οι Τούρκοι ή είναι άσχετοι από πολιορκίες ή νόμιζαν ότι θα έκαναν μια επίθεση και η πόλη θα έπεφτε στα χέρια τους.

Οι Τούρκοι υπολογίζουν ότι μέσα στην Αλ Μπαμπ υπάρχουν 350 με 500 τζιχαντιστές μέλη του ISIS.

Δηλαδή, μαζεύτηκαν 8.000 Τούρκοι, με τανκς και αεροπλάνα για να πολεμήσουν 350 με 500 τζιχαντιστές. Σχεδόν μια μεραρχία απέναντι σε ούτε ένα τάγμα.

Εννοείται ότι άπαντες αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έναρξη της τουρκικής επίθεσης για να δούμε πώς 8.000 Τούρκοι στρατιώτες, βαριά εξοπλισμένοι και των “ειδικών δυνάμεων” υποτίθεται, με τανκς, πυροβολικό και αεροπορική υποστήριξη θα πολεμήσουν 350 με 500 κατσαπλιάδες.

Εννοείται ότι εάν ο Ερντογάν νικήσει θα είναι μια νίκη ασήμαντη, εάν χάσει θα είναι μια ήττα οδυνηρή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr