Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ διέκοψε χρηματοδότηση 6 εκ. δολαρίων προς τον ΟΗΕ

Το Ισραήλ διέκοψε χρηματοδότηση 6 εκ. δολαρίων προς τον ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες την περικοπή χρηματοδοτήσεων ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 2017, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε ότι θα αποσύρει την οικονομική στήριξη προς υπηρεσίες του Διεθνή Οργανισμού, οι οποίες, όπως χαρακτηρίζει, «στρέφονται ενάντια στο Ισραήλ», μεταξύ αυτών η Επιτροπή για την Άσκηση των Αναφαίρετων Δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού των Ηνωμένων Εθνών και η κατανομή των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

«Είναι παράλογο για το Ισραήλ να επιχορηγεί φορείς που λειτουργούν ενάντια σε μας στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντάνον με ανακοίνωση του.

«Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να δώσουν ένα τέλος στην παράλογη πραγματικότητα με την οποία στηρίζουν υπηρεσίες που μοναδικό τους σκοπός είναι να σπείρουν προκλήσεις και προπαγάνδα ενάντια στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη τόνισε ότι θα προωθήσει νέες πρωτοβουλίες με στόχο τον τερματισμό των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών που στρέφονται ενάντια στο Ισραήλ έπειτα από την έναρξη της αμερικανικής προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Κατά την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 23 Δεκεμβρίου της απόφασης που καταδικάζει την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα και αξιώνει να σταματήσει, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρόβαλε βέτο, γεγονός που προκάλεσε την οργή της ισραηλινής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr