Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινός Υπουργός: Να εξορίζονται στη Συρία οι οικογένειες των τρομοκρατών

Ισραηλινός Υπουργός: Να εξορίζονται στη Συρία οι οικογένειες των τρομοκρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, μετά την τρομοκρατική επίθεση στα δυτικά Ιεροσόλυμα, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 15.

Ο υπουργός Κατασκευών και Οικισμού, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο του Στρατού ότι το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να συζητήσει τρόπους για τη σκληρή τιμωρία των τρομοκρατών και των υποστηρικτών τους.

“Η κατεδάφιση των σπιτιών (τους), η απέλαση των οικογενειών τους, η ανάκληση των δελτίων ταυτότητας όλων των εμπλεκομένων. Πρέπει να υπάρχει ένα τίμημα [για την τρομοκρατία]” είπε.

Ο υπουργός Γκαλάντ αναφέρθηκε και στην εναντίωση του Γενικού Εισαγγελέα στις κατεδαφίσεις των σπιτιών των τρομοκρατών που επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς πολίτες.

“Η Βουλή και η Δικαιοσύνη πρέπει να βοηθήσουν τη χώρα να υπάρξει. Είναι καθήκον μας να διαβεβαιώσουμε ότι όποιος μάχεται ενάντια στο κράτος του Ισραήλ και απολαμβάνει κοινωνική ασφάλεια από το κράτος του Ισραήλ δεν θα παραμένει εδώ. Ούτε αυτός, ούτε η οικογένειά του. Μην τους στέλνετε στη Γάζα, καλύτερα στη Συρία”, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός αναφερόμενος προφανώς στους αραβικής καταγωγής Ισραηλινούς πολίτες, που αποτελούν το 20% των Ισραηλινών, μεταξύ των οποίων ξεφυτρώνουν τρομοκράτες.

“Λέω, σκληρή αντιμετώπιση σε εκείνους που έρχονται να σκοτώσουν τα παιδιά μας και να σκοτώσουν εμάς. Δεν θα υπάρξει ξανά ένα τέτοιο περιστατικό. Θα τσακίσουμε εντελώς την τρομοκρατία”.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμα 15 τραυματίστηκαν όταν το πρωί της Κυριακής ένα φορτηγό έπεσε πάνω τους στα δυτικά Ιεροσόλυμα ενώ ήταν στη σειρά και περίμεναν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δημοφιλή πεζόδρομο απέναντι από την Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Ο οδηγός και δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε.

Δείτε σε βίντεο την επίθεση:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr