Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα αρνείται κάθε σχέση με τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα

Η Αλ Κάιντα αρνείται κάθε σχέση με τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές στη Συρία που συνδέονται με την Αλ Κάιντα διέψευσαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Al Risala ότι έχουν σχέση με τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ.

Τον Ρώσο πρεσβευτή εκτέλεσε πισώπλατα στις 19 Δεκεμβρίου 2016 ο ισλαμιστής Τούρκος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, την ώρα που ο Ρώσος διπλωμάτης μιλούσε στο βήμα εγκαινίων φωτογραφικής έκθεσης σε γκαλερί της Άγκυρας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή ήταν μια πράξη που αποφάσισε μόνος του ο Αλτιντάς ή εάν είχε κάποια οργάνωση από πίσω του.

Το περιοδικό Al Risala εκδίδεται από τζιχαντιστές που βρίσκονται κοντά στην Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το Al Risala ισχυρίζεται ότι η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή ήταν μια ατομική εκδικητική ενέργεια για τα θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών στο Χαλέπι.

“Έτσι, ενάντια στους ισχυρισμούς των απίστων, είναι ξεκάθαρο ότι ο Μεβλούτ (είθε ο Αλλάχ να τον ελεήσει και να τον δεχθεί) ανταποκρίθηκε στα δάκρυα των καταπιεσμένων μουσουλμάνων της Συρίας. Δεν ανήκε στο Ισλαμικό Κράτος ή στο Μέτωπο Αλ Νούσρα ή σε άλλη οργάνωση που δραστηριοποιείται στην περιοχή”, αναφέρει το περιοδικό.

“Μάλλον, όπως είναι φανερό από τα λόγια και τις πράξεις του (αφού κανείς εκτός από τον Αλλάχ δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην καρδιά του) είναι ότι εγκατέλειψε το επάγγελμά του και στράφηκε μετανιωμένος στον Κύριο του. Ύψωσε το ανάστημά του, όχι για κάποια συγκεκριμένη ομάδα ή σέχτα, αλλά εκ μέρους της Ούμα [μουσουλμανικού έθνους] που υποφέρει στα χέρια των εχθρών της εδώ και δεκαετίες”, προσθέτει το Al Risala.

“Καθώς η τραγωδία στο Χαλέπι εκτυλίχθηκε, η Ρωσία παρέμεινε αφοσιωμένη όσο ποτέ στην υποστήριξη του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του καθώς συνέχιζαν τη σφαγή των αθώων μουσουλμάνων στο Χαλέπι, ενώ αλαζονικά αρνούνται κάθε βιαιοπραγία από τη μεριά τους”, αναφέρει ακόμα το Al Risala.

Τα τουρκικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης κατηγόρησαν για τη δολοφονία του Καρλόφ το δίκτυο του εξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν κατηγορήσει τους οπαδούς του Γκιουλέν και για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Το μόνο που έχει αποδειχθεί και με φωτογραφίες είναι ότι ο Αλτιντάς ήταν μέλος του κόμματος του Ερντογάν και είχε υπάρξει και στην προσωπική φρουρά του. Τα υπόλοιπα είναι ικασίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr