Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς διψήφιο πληθωρισμό η Τουρκία, λόγω της “βουτιάς” της λίρας

Προς διψήφιο πληθωρισμό η Τουρκία, λόγω της “βουτιάς” της λίρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πληθωρισμός, Τουρκία,

Ακόμα και διψήφιο πληθωρισμό, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια, θα μπορούσε να καταγράψει η Τουρκία το α’ τρίμηνο του 2017, λόγω της εξασθένισης της στερλίνας.

Η εξέλιξη θα ασκούσε ισχυρές πιέσεις στην κεντρική τράπεζα της χώρας να αυξήσει τα επιτόκια

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσαν δύο ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, οι οποίοι επισήμαναν, επίσης, ότι αυτή η εξέλιξη θα ασκούσε ισχυρές πιέσεις στην κεντρική τράπεζα της χώρας να αυξήσει τα επιτόκια.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει το 10% της αξίας της από την αρχή του 2017, δεχόμενη πιέσεις από τις ανησυχίες για τις πολιτικές και οικονομικές προοπτικές της χώρας – αλλά και τις αμφιβολίες για το κατά πόσο οι αρχές θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσουν τη βουτιά της λίρας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει εναντιωθεί στα υψηλά επιτόκια, θα συναντηθεί με αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, για να συζητήσουν τις εξελίξεις, όπως την πορεία της λίρας.

Η οικονομία της Τουρκίας αναμένεται να ενισχύθηκε κατά 2,5% το 2016.Πάντως, μια πηγή ανέφερε πως η πίεση στη λίρα αναμένεται να υποχωρήσει μετά το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ένα δημοψήφισμα που αποτελεί πηγή έντονης ανησυχίας και αβεβαιότητας για τους επενδυτές, και ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει σε 8%, παραμένοντας πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας (6,5%).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr