Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος Υπουργός: “Η Δύση θέλει να μας καταστρέψει από το 1699”

Τούρκος Υπουργός: “Η Δύση θέλει να μας καταστρέψει από το 1699”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου (Veysel Eroğlu), δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες θέλουν να ολοκληρώσουν την αποστολή των Σταυροφοριών, δηλαδή να καταστρέψουν την Τουρκία και για αυτό τον σκοπό υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στη χώρα.

Μιλώντας στην ακραιφνώς ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak τη Δευτέρα, ο Έρογλου δήλωσε ότι ο δυτικός κόσμος προσπαθεί να καταστρέψει την Τουρκία, από την εποχή που ήταν Οθωμανική Αυτοκρατορία, από τη Συνθήκη του Κάρλοβιτς (1699), που έθεσε τέλος στην οθωμανική κυριαρχία στην κεντρική Ευρώπη.

“Από τη Συνθήκη του Κάρλοβιτς το 1699, αυτοί [η Δύση] σχεδιάζουν πώς να καταστρέψουν την Τουρκία. Αυτό το έθνος υπήρξε ένας θρύλος στην εκστρατεία της Καλλίπολης [κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, 1915/16] και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Στη συνέχεια άρχισαν ένα νέο παιχνίδι για να καταστρέψουν την Τουρκία μπλοκάροντάς την από μέσα. Συγκρότησαν το PKK [Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν] και τους έδωσαν όπλα. Ωστόσο, οι Κούρδοι πολίτες μας είναι πιστοί στη σημαία και στη θρησκεία τους και έτσι το PKK δεν ρίζωσε ανάμεσά τους”, είπε.

Στη συνέχεια ο Έρογλου υποστήριξε ότι η τελευταία οργάνωση που δημιουργήθηκε από τη Δύση είναι το κίνημα του Γκιουλέν, το οποίο η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

“Δεν θέλουν μια ισχυρή και αναπτυγμένη Τουρκία. Τροποποιούμε το Σύνταγμα, αλλάζοντας το [κοινοβουλευτικό] σύστημα [σε ένα προεδρικό] για τις μελλοντικές γενιές μας. Το προεδρικό σύστημα θα επιτρέψει [στην Τουρκία] τη λήψη συντομότερων αποφάσεων και να κάνει μεγαλύτερα βήματα”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr