Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μάικλ Φλιν πήρε πρωινό με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον

Ο Μάικλ Φλιν πήρε πρωινό με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να παραστεί στην ορκωμοσία του Ντόναλαντ Τραμπ.

Την Τετάρτη το πρωί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε πρωινό με τον αντιστράτηγο ε.α. Μάικλ Φλιν, σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει σχέσεις με την Τουρκία.

Ο Μάικλ Φλιν με τον γιο του δημιούργησαν μια εταιρεία, τη Flynn Intel Group, η οποία παρέχει υπηρεσίες πληροφοριών σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.

Το Politico, αλλά κι άλλες πηγές, έχουν ισχυριστεί ότι η εταιρεία του Φλιν λέγεται ότι έκανε λόμπινγκ (δηλαδή προσπαθούσε να επηρεάσει) υπέρ της Τουρκίας.

Μια εταιρεία που σχετίζεται με την κυβέρνηση Ερντογάν και υποστηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι γνωστό ότι προσέλαβε την εταιρεία του Φλιν.

Την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ ο Φλίν έγραψε ένα άρθρο με το οποίο καλούσε τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν την κυβέρνηση Ερντογάν και είχε μιλήσει ενάντια στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Από επικριτής του Ερντογάν έμμισθος υμνητής του

Τον Ιούλιο του 2016 ο Φλιν είχε δηλώσει ότι το πραξικόπημα ενάντια στον Ερντογάν ήταν κάτι που “άξιζε το χειροκρότημα”, αλλά δύο μήνες αργότερα, όταν μια εταιρεία που σχετίζεται με το καθεστώς Ερντογάν προσέλαβε την εταιρεία του Φλιν, τότε ο Φλιν άλλαξε γνώμη και χαιρέτησε τον Ερντογάν ως κρίσιμο σύμμαχο των ΗΠΑ.

Όταν εξελισσόταν το πραξικόπημα στην Τουρκία ο Μάικλ Φλιν όχι μόνο το “επικρότησε” αλλά και είχε υμνήσει τον τουρκικό στρατό για την αφοσίωσή του στις “δυτικές αξίες, στη δημοκρατία και στο κοσμικό κράτος” απέναντι σε έναν Ερντογάν που στρέφει την Τουρκία προς τον ισλαμισμό.

Το γεγονός ότι μόλις προσελήφθη άλλαξε γνώμη για τον Ερντογάν και το πραξικόπημα είναι ένα σημαντικό θέμα.

Τα παραπάνω έχουν προβληματίσει πολύ κόσμο σχετικά με τον Φλιν και ιδιαίτερα για τις σχέσεις του με την Τουρκία.

Τι έλεγε ο Φλιν την ώρα του πραξικοπήματος

“Υπάρχει ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη στην Τουρκία αυτή τη στιγμή. Μόλις μιλούσα με ένα φίλο μου [στον τουρκικό στρατό σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος] που εκπαιδεύτηκε μαζί μας στον τουρκικό στρατό. Ο τουρκικός στρατός έχει αποκοπεί εδώ και πολλά χρόνια από αυτό που πραγματικά έγινε ένα κοσμικό κράτος και στη συνέχεια άρχισε να κινείται προς το Ισλάμ. Αυτή είναι η Τουρκία υπό τον Ερντογάν, ο οποίος για την ακρίβεια βρίσκεται πολύ κοντά στον Πρόεδρο Ομπάμα. Είμαι γοητευμένος για να δω τι θα συμβεί [μετά το πραξικόπημα]. Γιατί εάν ο στρατός πετύχει … ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι άψογοι στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ΝΑΤΟ και στα Ηνωμένα Έθνη και θέλουν όλος ο κόσμος να γνωρίζει ότι η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος”.

Αυτά τα έλεγε ο Φλιν από το βήμα μιας εκδήλωσης που ήταν ομιλητής.

Μόλις το κοινό άρχισε να τον χειροκροτεί, εκεί που ανέφερε ότι ο στρατός θέλει να γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος, ο Φλιν συμπλήρωσε:

“Αυτός είναι ο στρατός και αξίζει το χειροκρότημα”.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Η εταιρεία ερντογανικών συμφερόντων που προσέλαβε τον Φλιν

Προφανώς και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πληροφορήθηκε τα σχόλια του Φλιν, όπως και τη θέση του κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ και θέλησε να του αλλάξει τη γνώμη.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η εταιρεία του Φλιν, η Flynn Intel Group, έκλεισε δουλειά με την Innova BV, εταιρεία με έδρα την Ολλανδία ιδιοκτησίας του Εκίμ Αλπτεκίν.

Ο Εκίμ Αλπτεκίν είναι σύμμαχος του Ερντογάν και πρόεδρος του Τουρκοαμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Στις 8 Νοεμβρίου, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ο Φλιν δημοσίευσε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα The Hill, στο οποίο υμνούσε τον Ερντογάν και καλούσε τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να εκδώσει τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, από τη στιγμή που ο Ερντογάν τον κατηγορούσε ως τον εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος.

Το άρθρο ύμνος του Φλιν στον Ερντογάν δεν πέρασε απαρατήρητο και από τον ελληνικό διαδικτυακό Τύπο που το μετέφρασε και το διακίνησε.

Οι ευμετάβλητες γνώμες του Φλιν σχετικά με το καθεστώς Ερντογάν, όπως και ότι πήρε πρωινό με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις παραμονές της ορκωμοσίας Τραμπ, μόνο αδιάφορα δεν πρέπει να μας είναι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr